Olyan terméket fogyaszthat tejfehérje-allergiás, amiben vajzsír található?
Mivel a vaj elméletileg tejből készül, ezért nem. Hiába tartalmazza elméletileg csak a zsír komponenst azért fehérje is belekerül. És továbbiakban a fehérjék kicsapódása sem segít, mert a fehérje nem aktív konformációja a probléma hanem a felületén lévő un. epitóp tagek(térrész), amiket az immunoglobulinok felismernek.
Szumma: nem adható. Semmi olyan ami tejjel kapcsolatba hozható
Köszönöm szépen a részletes választ. Én is kb. így gondoltam, de elbizonytalanodtam egy kicsit, mivel külön nem emelték ki a tejet allergénként...
Már csak azt nem tudom, hogy milyen csokit adjak a kisfiamnak, amiben tényleg nincs tej (illetve még az sincs ráírva, hogy tartalmazhat tejet, mert az étcsokik is bűnösek ilyen szempontból, eddig az összes, amit megnéztem - és jó párat megnéztem már...).
nem tudok pontos termékeket és márkákat, de helyettessítője biztosan van, talán vmi szója alapú. pl szója alapú joghurt, tej dolgok biztosan vannak, talán csoki is.
Ajánlom még a boltokban (intersparban) kapható kókusz csók nevű édességet, az nem tartalmaz tejet.
Ez most hogy ajánlják vagy nem ajánlják meg h allergizálhat, akkor bocsi de vidd ki a városból a gyereket hogy ne szívja a szmogot, mert az ami főleg allergizál. Azontúl a kiegyensúlyozott táplálkozás létfontosságú, főleg a tejérzékeny embereknél a Ca bevitel. A szójás tejek általában Ca-l dúsítottak szóval jó alternatívák.
(ja de megjegyzem,hogy ha esetleg használsz szója tejet akkor ne azokat amiket a nagyobb áruházakban megtalálsz, mert az vegyítve van tehén tejjel)
Sziasztok!
Tudom, régi a kérdés, de én is most néztem utána, és szerintem fontos tudni, hogy a vajzsír is kerülendő mint sok minden más.
ÉÉÉÉÉÉÉS!
Szóját és minden származékát is kerülni kell, akinek a tejjel baja van, mert hasonló az ellenanyag termelődés miatta, és ugyanúgy fenntartja, mintha tejszármazékot fogyasztana.
Keresztallergénnek hívják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!