Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ez nem kérdés?! Csak szeretnék...

Ez nem kérdés?! Csak szeretnék mindenkinek szólni, mennyire is veszélyes lehet a hajfesték.

Figyelt kérdés
Egyszer már írtam nektek, hogy a sötét hajfestékekre vagyok allergiás.. sajnos senki nem írt.. velem történt egy elég csúnya dolog tegnap este.. :/ duzzanat volt a halántékomnál, de borzalmasan nagy volt. :S elmentem ügyeletre, kaptam 2 szurit.. az egyik anti valami volt, a másik calciumsc. az orvos és az ápoló azt mondtam, hogy már a hangszálamat is elérte a duzzanat. nagyon féltem, száradt volt a szám is. haza jöttem ,reggel ahogy felkeltem örömömre lement a halántékomnál a duzzanat, de átment a szemem fölé. :S Megtanultam, hogy soha nem fogom festeni a hajam. hisz még én se gondoltam volna, hogy 5 év után kijön az allergiám. 20/L

2013. okt. 18. 06:58
1 2
 11/20 anonim válasza:
Fekete szempillaspiralnal,vagy masnal nem jelentkezik ilyesmi nalad? Nagyon jo egyebkent, hogy kiirtad ezt a kerdest, mert szerintem ha nem is mindenkit,eleg sok embert erint.
2013. okt. 18. 11:17
 12/20 A kérdező kommentje:

Szóval, én utána jártam, hogy a sötét és a fekete hajfestékekben vannak allergén anyagok. :S pl: ppd is okozhatja az allergiát. 5 évig festettem a hajam feketére. és hagytam egy 2 év szünetet, azóta jön ki rajtam ezek. hidjétek el nem ajánlom senkinek sem hogy fesse a haját. én most tanultam belőle, és nagyon megbántam. :S 2 napja kapom az injekciókat (calcium, szteroid) vénásan. :S legszivesebben levágnám kopaszra a hajam, ha azon múlik hogy meggyógyuljak. a fekete szempillaspiráltól nem jött ki soha. bár ha azt nézem hajfestés elött eléggé fájt a szemem, és 2 napra rá bevörösödött. ez bármitől kijöhet. nem tudom pontosan mi okozhatja. Régen 10 éves koromban ekcémás voltam, ami az elocom kenőcs mulasztotta el nekem véglegesen. Hidjétek el nem ajánlom hogy bárki is befesse a haját, mert kitudja?! bárki allergiás lehet rá, aminek a duplája megnövekedett.

a világos hajfestékektől nincs semmi bajom, mert 2 hónappal ezelött szőke voltam, így lettem fekete , 3 napra rá, már feldagadt a halántékomnál, ami ma reggelre a szememre húzódott . és sajnos nagyon félek, hogy valami komolyabb bajom is lehet. főleg amikor tegnap este azt mondták az orvosok, hogy következőre nem fogom túl élni, és hogy szerencse hogy elmentem, mert a hangszálaimra is ráment a duzzanat :SS

2013. okt. 18. 11:41
 13/20 anonim ***** válasza:

A hennás hajfestékekkel próbálkoztál már?Azok között is van fekete, az természetesebb hajfesték, talán nem ártana meg.

Állítólag létezik valami szer, amivel ki lehet oldani a hajfestéket.Talán jó lenne, ha megszabadulnál ettől a feketétől, mert gondolom, amíg a fejeden marad, addig fogja izgatni a szervezeted.

2013. okt. 18. 14:11
 14/20 A kérdező kommentje:
ha minden igaz, mondta az orvos hogy már beszívta a szervezetem. meg is kérdeztem tőle, még elötte hogy és ha levágnám kopaszra a hajam? :S azt mosolygott,és mondta hogy nem kell. :) Henna allergia is van. :S de inkább nem próbálkozok vele! idős koromban inkább őszüljek, mint hogy a roham mentő vigyen el. :S tegnap szerencsém volt hogy bementem a fürdőbe és megláttam magamat, a szívverésem kb 250körül lehetett, annyira megijedtem. már úgy ahogy jobban vagyok, de hogy mostantól semmilyen szert nem fogom magamra kenni az biztos. mindenkinek azt mondom : SZEBB AZ EREDETI HAJSZÍN! Nem érdemes tönkre tennünk magunkat ilyenekért.
2013. okt. 18. 14:56
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen!! az a célom hogy mindenkire ráijesszek, hogy kerüljék el ezt a hibát!! én sokat tanultam belőle!

eredeti hajszínem sötét barna.

2013. okt. 18. 15:38
 16/20 anonim ***** válasza:
Az eredeti hajszín tényleg jó! Nem fontos mindenáron megváltoztatni,de ha valaki elkezd őszülni más a helyzet. Az ősz haj öregít,főleg ha már fiatalabb korban is jelentkezik. Az ilyen embereknél nem tartom hülyeségnek a festést,de arra érdemes odafigyelni,hogy az egyéniséghez mértem mindig a legvilágosabb színt válasszuk. A legtöbb ember nem lesz soha allergiás rá,de előre nem lehet tudni,hogy ki lesz az.
2013. okt. 18. 18:28
 17/20 A kérdező kommentje:
igen tényleg nem lenne hülyeség. a világos hajakkal nincsen gond. mert 2 hónapja festettem a hajamat szőkére, és semmi allergiás reakció nem jött ki. :) de most ha azt nézzük, azért abba is vannak allergén anyagok.
2013. okt. 18. 21:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Persze,abban is. De minden másban is,amit megeszünk,iszunk, magunkra kenünk. És egyre több allergiás ember van.
2013. okt. 18. 21:35
 19/20 A kérdező kommentje:
hát de amit tudunk, az inkább kerüljük el! én azt mondom! :)
2013. okt. 18. 21:46
 20/20 anonim ***** válasza:
2013. okt. 25. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!