Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Nincs pénzem lisztérzékenynek...

Nincs pénzem lisztérzékenynek lenni? Kispénztárcájú lisztérzékenyek, hogyan oldjátok meg a diétát?

Figyelt kérdés
25 éves iskolatitkár vagyok, a Párom pedig még egyetemista. A szüleim nem tudnak támogatni, sőt, nekik van szükségük az én támogatásomra. Erre most kiderült, hogy az évek óta húzódó ekcémámat lisztérzékenység okozza. Egyelőre tartom a diétámat, de gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki nem engedheti meg magának, hogy 5-600 ft-ért vegyen lisztet, és hogy húst hússal egyen. A zöldségek-gyümölcsök még nyáron tűrhető áron vannak, télen azok is drágábbak, már ami elérhető. Elhiszem, hogy az egészségem a legfontosabb, de nem arról van szó, hogy nem akarom rászánni a pénzt, hanem hogy nincs mit rászánnom, még így is pont kijövünk a fizetésünkből, pedig nem élünk nagy lábon. Mások ezt hogyan oldják meg?

2013. júl. 30. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:
A parod szulei tudnak segiteni? O nem tud suli mellett vmi reszmunkaidos munkat?
2013. júl. 30. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha van fagyasztód, akkor még most viszonylag olcsón tudsz télire elrakni főtt tészta-pótló, ill. rizs-pótló zöldségeket.

- Bármilyen tökfélét leszelsz az uborka-szelőn, egy kicsit besózod, majd kicsavarva kicsi zsíron átforgatva = kifőzött száraztészta. Amikor tojást ütöttem rá, egészen fincsi volt. Ma túróval, tejföllel, hát a tejföl nem kellett volna rá, mert így olyan lett, mint a tökfőzelék.

- Karfiol-rózsát kiskéssel apróra vágsz, majd apróra vágott vöröshagymát + petrezselymet dinsztelsz, beleforgatod a karfiolt, só, bors, pici vízzel födő alatt puhára párolod. Majd födőt le, visszasütöd zsírjára = párolt rizs köretnek.

Most még próbáld ki őket, ha ízlik, zacsiba rakva adagokban tudsz télire leszelve a tököt, feldarabolva a karfiolt lefagyasztani. Ez esetben legalább ennyit spórolsz télen a drága lisztből készült tésztákon.

2013. júl. 30. 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Hogy állsz a rizzsel?
2013. júl. 30. 20:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

1.: Dolgozik a Párom, de azért így sem vagyunk eleresztve.

2.: Köszi, mindenképp kipróbálom.

3.: A rizst szeretem szerencsére, úgyhogy egyelőre szinte mindenhez azt eszem, vagy salátát.

2013. júl. 30. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Pénzt tudsz spórolni, ha esetenként hamis-fasírtot készítel: kölest/rizst puhára, de sűrűre főzöl sós vízben, és ha teljesen meghűlt, attól kezdve úgy kezeled, mint a darálthúst.

De ugyanígy, a sós vízben megfőzött krumplit leszűröd, összetöröd. Ezt fel lehet dúsítani 1-2 apróra vágott főtt tojással is, és úgy fasírozottat készíteni belőle.

2013. júl. 31. 07:45
 6/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__46..

Ehhez a kérdéshez válaszként feltettem korábban 2 linket. Ezekben rizsből készült japán kaja = onigiri található különböző formában.

Állítólag a japánok ezt készítik maguknak, kenyérpótlóként ezt viszik magukkal iskolába, munkahelyre.

2013. júl. 31. 07:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha dolgozol, akkor legalább te kaphatsz adókedvezményt! Igényelted már?

Én Gyesen vagyok, van 2 kisgyerekünk, a férjem egy boltban dolgozik. Szóval elhiheted, hogy nem könnyű megoldani, de nem tehetem meg, hogy nem diétázok. A lisztérzékenységnek komoly következményei lehetnek (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek, daganatok), akkor aztán még rosszabb helyzetben leszel!

Ha nagyon nem lenne pénzem, akkor ennék rizsszeletet vagy dexit kenyér helyett (amúgy is szoktam azt is), a többi kaja meg egyszerűen elkészíthető lisztmentesen vagy rizsliszttel is.

Annyi, hogy nem eszek bolti kenyeret és péksütit, illetve gm tésztát főzök magamnak. Nálunk az egész család gluténmentesen étkezik (főtt kaja tekintetében)! Rakott zöldségek, sok főzelék, rizsfelfújt, császármorzsa, palacsinta stb. mind gm itthon. Igazából nem sokkal nőtt meg a havi élelmiszer kiadásunk, mióta LÉ vagyok (1,5 éve).

Én adókedvezményt se tudok igénybe venni, amíg nem találok munkát :(

Ajánlanék egy jó fb csoportot, csatlakozz: gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok a neve!

2013. júl. 31. 13:02
 8/8 anonim ***** válasza:

7. vagyok: ma pl. valaki ezt osztotta meg a csoportban :)

[link]

2013. júl. 31. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!