Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Miért vonják ki a forgalomból...

Miért vonják ki a forgalomból az összes pollenblokkoló orrkence jellegű készítményt? Valaki tud ajánlani valamit, ami kapható?

Figyelt kérdés
Mostanáig a Theiss-féle Alergol orrkenőcsöt használtam megelégedéssel. Ám kivonták a forgalomból és a patikus nem tud semmi hasonlót ajánlani. Néztem, a Nasalezét is, amiről korábban hallottam, szintén nem lehet kapni. Valaki tudja, hol lehet ilyesmit beszerezni és még milyen lehetőségek vannak? Köszönöm előre is.

2013. jún. 20. 14:36
 1/8 anonim válasza:

Sajnos nem tudok tanácsot adni. Én is pont abban a helyzetben vagyok, mint te. Nekem nagyon bevált ez az Alergol kenőcs, évekig használtam, és levegőt is kaptam, nem tüsszögtem, pedig gyógyszer mellett is szenvedtem.

Akármilyen gyógyszerésznél érdeklődök, senki sem tud hasonlót ajánlani. :(

2013. júl. 5. 13:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is így járok sajnos. :(
2013. júl. 7. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:
SZezammag olaj az orrureg tisztitja, az indiai ayurveda gyogyitasban. EZt hasznalom, tapasztalatom az, hogy sokkal hatasosabbnak bizonyult, mint a gyogyszertari kencek pl. Az orruregbe viszel fel ebbol, lehet fulpiszka segitsegevel, de az ujjad segitsegevel is, szippasd fel az olajat, mar erezni fogod az elso olajozasnal, hogy nyitja az orrureget.
2013. júl. 8. 19:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de igazából az Alergol nem az orrüreg tisztítását szolgálta, hanem egyfajta védőbevonatot képzett a nyálkahártyán, hogy ne tudjon kontaktusba kerülni vele a pollen. Gondolod, hogy a szezámolaj ilyenre is jó?
2013. júl. 8. 19:47
 5/8 anonim ***** válasza:
A Bepanthen kenőcs jó erre a célra, de csak a kenőcs, nem a krém formátum. Nagyon jól ápolja, regenerálja az orr nyálkahártyáját. Fülpálca segítségével használom. Még az orrvérzésem is elmúlt azóta. Allergiás orrfolyásra is nekem bevállt.
2013. júl. 8. 22:08
 6/8 anonim válasza:

A Dr Theiss-es krém lényege nem az ápolás volt, hanem egy réteg képzése, ami által nem irritálta az allergiást a pollen. Így nem volt orrfolyás se, se dugulás.

Nagyon jó lenne találni valami ilyen terméket, mert az utolsó tubusból az utolsókat nyomom. Már így is csak akkor kenem be az orrom belül, ha végképp szenvedek...spórolnék :(

2013. júl. 18. 21:47
 7/8 anonim ***** válasza:

talált azóta valaki valami helyettesítő terméket?

Kizárólag olyan érdekel, ami bármiféle (természetes, vagy mesterséges) hatóanyagtól mentes. Olyan termék kellene, ami fizikai védőréteget képez az orr és a külvilág közé.

Egyébként a vazelin hatásos lehet?

A másik: én találtam egy helyettesítő kenőcsöt, amit szintén ki fognak vonni a forgalomból hamarosan: Chloraseptic Allergen Block

Sajnos csak USA-ból rendelhető, olyan 700 ft körül jönne ki egy tubus ára szállítási költséggel együtt, ha 10 darabot megrendelnék valakivel. Ha van kedve valakinek felezni, harmadolni, akkor én kipróbálnám. Bp-en élek, személyes átvétellel.

2014. máj. 18. 20:31
 8/8 zoldi74 válasza:
2015. márc. 22. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!