Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Milyen esetbe alakul át az...

Milyen esetbe alakul át az allergia asztmává? Van itt olyan akivel megtörtént?

Figyelt kérdés
Minden súlyosságú allergia átalakul asztmává? Ha valaki régen sok mindenre erősen allergiás volt de már nagyjából kinőtte és nem lett asztmás akkor már nem is lehet/lesz?

2013. jún. 12. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire gondolsz, de nekem gyerekkorom óta asztmám van. Évek óta "tünetmentes" vagyok, viszont tavasszal amikor elkezdenek egyes növények nőni, allergiaszezon akkor allergiás tünetek mellett asztmás rohamaim is előjönnek.

Mivel nem nagyon lehetett ezt így kezelni ezért maradtam a prevenciónál, tehát amikor jönne az allergia szezon akkor szedek rá gyógyszert, így nem jutok el a fulladásig... :/

2013. jún. 12. 13:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt sajnos nem lehet így megmondani, hogy mikor lesz asztma az allergiából. Tenni se nagyon lehet ellene semmit azon kívül, hogy elkerülöd az allergént és a keresztallergéneket is, amennyire tudod. Ha kialakul, akkor pedig a legtöbb esetben gyógyszerrel, ráadásul lokális hatású szerekkel jól kezelhető.
2013. jún. 12. 17:23
 3/4 A kérdező kommentje:
De azért már a fentebb leírt körülmények között nem túl nagy rá az esély, hogy kialakuljon?
2013. jún. 13. 08:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nagyjából kinőtted az jó. Csak általában nem növik ki nagyjából...az esetek nagy részében a felsőlégúti allergia asthmába megy át. Úgyhogy jó lenne előtte meggyógyulnod. Vannak tüneti kezelések illetve olyanok amik valóban meg is gyógyítanak néhány hónap alatt. Sajnos ez nem olcsó minimálisan havi 15000 Ft körül van.
2013. jún. 13. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!