Segítség! Melyiket kellene választanom?
Figyelt kérdés
Kicsit el vagyok veszve. Szóval így felnőtt fejjel vettem észre magamon, hogy a tejjel (és a tojással) nálam nem okés valami. Vannak hasi panaszaim is, gége dagadás, szóval légúti is, hangulatváltozás. Csináltattam IgE vértesztet, ami negatív lett. Most diétázok tejre és tojásra, viszont néha még mindig nem okés, nem tartom kizártnak a szóját sem. Szeretnék egy komplexebb vizsgálatot csináltatni, amiből több allergia is kiderülhet. Még most nem szeretnék gasztróshoz menni. Annyira nem értem, hogy a Prick teszt IgG-vel mehet-e, vagy milyet kellene választanom, hogy ténylegesen kiderüljön, hogy mi a helyzet.. szerintetek?
Elnézést, hogy sík vagyok hozzá 😀
dec. 8. 08:53
1/3 anonim válasza:
Pontosan azért kellene gasztroenterológushoz menni, mert nem érted. Kidobott pénz, amit ezekre a tesztekre költesz, mert az orvosok mindig összefüggésben is nézik a paramétereket, vagyis egy-egy kiragadott IgE vagy IgG szint aktuális értéke semmitmondó. Ha bármiféle diétán vagy, az megint befolyásolhatja ezeket.
3/3 Senior Séf válasza:
Vigyázat, ezeket a tüneteket nem csak allergia, hanem autoimmun érzékenység is okozhatja. Utóbbiról az akadémikus orvoslás terén nem sokat tudnak/szeretnek beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!