Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Étel intolerancia! Mi a...

Étel intolerancia! Mi a véleményetek erről az eredményről? Mostantól mire kell figyeljek? Mit ehetek? Illetve minden tanács érdekel! Mert ez számomra teljesen új szinte

Figyelt kérdés

Szinten alig hallottam erről eddig 🙃

Minden tanácsot nagyon szépen köszönök!

aug. 13. 19:36
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
aug. 13. 19:36
 2/11 anonim ***** válasza:

Az biztos hogy tojásos dolgokat teljesen kerülnöd kell. A búzából készült dolgokat szerintem ki kell tapasztalnod, hogy mennyi az amennyi még nem okoz panaszt.

Az élesztő már nehezebb kérdés.

Megkérdezhetem, hogy ezt a tesztet államiban végeztetted és milyen orvosnál, vagy magánban (ha az utóbbi, akkor kb mennyiért? Mi a neve a tesztnek)?

Sajnos nekem emésztési panaszaim vannak és nem tudom mitől, én is szeretném kivizsgáltatni magam.

aug. 13. 19:45
 3/11 A kérdező kommentje:

Ezt magánban csináltattam ha jól tudom államiban nem is nagyon lehet…életintolerancia teszt de nekem az orvosom írta ki meg ő is kért időpontot csak el kellett mennem

55 ezer forintba kerül csak a teszt nekem csináltak még több mindent 😊de egyébként mindenképp ajánlom mert sokat segített hogy tudom mi okozza a problémám

Csak ez számomra jelenleg egy teljesen új helyzet és eléggé tanácstalan vagyok

aug. 13. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez IgG . Az lesz pozitív, amiből a legtöbbet eszel. Igyekezz kiegyensúlyozottabban étkezni.

Ha netán minimális pékáru és tojás mellett produkáltad, akkor kell tovább menni a vizsgálatokkal.

aug. 13. 20:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen! Sajnálom hogy így kialakult, bár csak tudnék annál többet mondani, amit leirtam az első válaszomban. Ami biztos hogy érdemes lehetne bujnkd olyan weboldalakat, Facebook csoportokat amik ilyen étel allergiákról szólnak, akár még tök jó ilyen-olyan mentes recepteket is találhatsz.
aug. 13. 20:06
 6/11 A kérdező kommentje:
Azt is megköszönném ha ajánlanátok nekem csoportokat/weboldalakat 😊
aug. 13. 20:46
 7/11 A kérdező kommentje:
Az IgG mit jelent pontosan? Elnézést ha buta kérdés 😅
aug. 13. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Csoportokat sajnos én nem tudok (1-es vagyok), de nekem is kell majd keresgélnem az biztos.

Az IgG azt jelenti hogy G típusú immunglobulinokat termel a szervezeted, ha bizonyos ételeket eszel. Kicsi méretűek, lényegében az immunrendszered harcosai közé tartoznak. De valamiért olyan ételekre is előjönnek, amiket alap esetben meg kellene tudnod emészteni, a szervezeted mégis idegen anyagokként kezeli azokat az ételeket.

aug. 13. 21:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Hálás vagyok nektek! Várom még a további tanácsokat/válaszokat minden szívesen meghallgatok 🥰
aug. 13. 21:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Az allergiát IgE vel nézik

A bélben kell az immunrendszernek az idegen fehérjékkel szembeni toleranciát kialakítani( hogy ne allergiával, vagy immunbetegséggel reagáljunk rá) Ezt tudja az IgG útján elindítani a szervezet. Tehát végső soron normális, hogy van.

aug. 13. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!