Rákallergiával lehet valaki cukrász?
Figyelt kérdés
Gyermekemet felvették cukrász szakképzésre, és megfelelt az EÜ alkalmasságin is. Azóta felmerült a gyanú, hogy allergiás a rákfélékre. Okozhat ez gondot? Az ágazati alapvizsgáig találkozhat rákfélékkel is, bár nem tudom, hogy magyar szakképzésben milyen arányban használnak ilyen alapanyagokat. Ha a gyakorlati helye nem kifejezetten cukrászat, hanem mondjuk egy szálloda lesz, ott is találkozhat ilyesmivel. Van erről bárkinek tapasztalata?jún. 17. 22:00
1/4 anonim válasza:
Persze hogy lehet, azonban a megfelelő helyeken jelezni kell az allergiát. (pl. vizsgáknál) Olyan mint a felmentés egyes tantárgyakból, csak mondjuk itt nem kell rákot sütni.
2/4 anonim válasza:
Nem tudom hány sütibe tesznek rákot, szerintem nem sokba 😅 Max színezékekbe, de alighanem olcsóbb a bíbortetű.
3/4 A kérdező kommentje:
Az első évben minden cukrász, szakács, pincér ugyanazt tanulja, ugyanúgy van főzés is. Az ágazati alapvizsga után még nyilatkozhatnak, hogy véglegesen melyik szakmát választják. Nem elképzelhetetlen, hogy leendő cukrászként is találkozik rákfélékkel, bár nem tudom tényleg, hogy “tananyag”-e egyáltalán ezek kezelése, főzése.
jún. 18. 08:03
4/4 anonim válasza:
En vegeztem szakacs szakot az ujj rendszerben.Nem kell ilyenekkel dolgoznia,azokat fogjak tanulni/fozni/sutni amik a vizsga tetelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!