Nummuláris ekcéma kezelése?
Voltam bőrgyógyásznál, és az orvos unott fejjel mikor végig nézett, elmondta, hogy nekem ilyen nummuláris plakkjaim vannak, kaptam rá gyógyszert, krémet, ki is fizettem, de mint látszott egyáltalán nem vált be. Nem enyhítette, inkább csak újabbak plakkjaim következtek, természetesen mindez lábszáron. Azért jöttem fel az oldalra, hogy megkérdezzem, kinek volt ilyenje, és hogy szabadult meg tőle?
Válaszokat előre is köszönöm.
*elnézést a helyesírási hibákért, közben más dolgokat végzek.
Mielőbbi tünetmentességet kívánok neked! :) Ha a bőrgyógyászod úgy gondolod nem elég elhivatott, akkor cseréld le, de általában más bőrgyógyászok is hasonló recepteket, kezelést javasolnak. Nekem psoriasisom van, góckutatás, kikapták a mandulám és azóta tünetmentes vagyok.
Az a gond, hogy 20 évesen nem vetették ki a mandulámat, és emiatt sok mindent benyelek.
Nem saját bőrgyógyász, csak sürgősségi bőrgyógyász futotta nekem, szóval igen, tudom, kövezzetek nyugodtan.
Igazából nem zavar engem annyira, csak az okát szeretném tudni.
Természetesen megfogom nézni amiket küldtetek, de érdekes számomra az is, hogy ez annyira nem ismert ez az ekcéma tünet, hogy szinte alig tesznek fel kérdéseket ezügyben.
Hogy vagy, kérdező?
Páromnál kb 1 éve alakult ki, szintén a lábszárán és már ott tartunk, hogy mindkét térdhajlatában, ami iszonyúan megnehezíti az életét :(
Több bőrgyógyásznál voltunk, mert az első félrekezelte és ótvart állapított meg. Sokkal rosszabb lett az állapota. A második doki tudta, mi ez, de akkor már nagyon súlyos lett a helyzet és elkezdte szteroidos krémmel kezelni. Bár ne tettük volna... azóta már sajnos hozzászokott a szervezete és ha abbahagyja, több jön elő. Nem lehet megszabadulni tőle. Ha tudsz angolul, a Youtube-on nagyon sok anyag van róla, sok-sok tapasztalat, de nem akarlak elkeseríteni... Ne bízz az orvosokban (főleg bőrgyógyászokban), sajnos nem tudnak segíteni, nekünk ez a tapasztalatunk.
Esetleg klinikára menj, de ők is szteroidot fognak javasolni.
Neked mi azóta a tapasztalatod?
Őszintén, nekem akkor kezdődött, mikor beléptem az új munkahelyemre, mióta új ágyam van (rá 7 hónapra), mióta selyem takaróval kezdtem takarózni, őszintén fogalmam sincs. Elmegyek vele allergiatesztre, meg a háziorvosomhoz.
Aztán lesz ami lesz. Tudom hogy csúnya, és gyógyíthatatlan, de valahogy csak ellehet tüntetni.
Ha nem, hát győzzön ez a kis szutyok ekcéma, de őszintén inkább ez, mint halálos beteg legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!