Ha vélhetően laktóz allergiám van, akkor miért nem jön elő a tünet minden laktózt tartalmazó ételnél?
Hi!
35 éves vagyok, kb 1 éve jött elő a gyanú, hogy laktóz allergiám lehet. Nem voltam még kivizsgáltatni.
Ezelőtt az összes létező ételt megtudtam enni gond nélkül, semmi hasonló bajom nem volt.
Azt vettem észre, hogy pl különböző ételeknél máshogy, vagy egyáltalán nem jön elő a rosszullét / Gyomorgörcs, hasmenés, stb.
Írok néhány példát, hogy mire is gondolok pontosan:
Hidegen a sajtokat megtudom enni, pl egy nagy darab brie sajtot, trapistát bármikor megeszek.
A lángosra kent tejföl a hideg reszelt trapistával is lemegy simán.
Ugyanez a sajt rántva, kb megöl...pedig mindig is a kedvenc kajám volt, de ma már tiltólistán van.
Ha sajt van egy pizzán, hamburgerben, melegszendvicsen és ez együtt sült az étellel...az halál.
Létezik olyan hogy általában a nagyobb hő érte ételektől leszek csak rosszul?
1 bögre forró kakaó kikészít.
1 doboz hideg tejet megtudok inni, semmi.
Ha ugyanabból készül egy tejbegríz, tejberizs, puding...attól is brutálisan rosszul leszek.
Sima sajtos, tejfölös tészta lemegy, de ha bármilyen sült ételen van vele együtt sült tejföl ( pl rakott krumpli, kenyérlángos )...az megint előhozza.
Sok hasonlót tudnék még írni, biztos hülyén hangzanak a fenti példák.
Gondoltam már olyanra hogy gluténérzékenység, de utánanéztem és ezekből kimondottan sokat fogyasztok napi szinten és semmi bajom.
Tudom egyszerűbb lenne egy orvossal beszélni, de hamarosan ez meg is fog történni.
Valakinek van ötlete hogy ez mi lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!