Lágy székletet okozhat ételérzékenység? Tejfehérje érzékenység tünetei?
Sziasztok!
A problémám kb 3 hónapja kezdődött, minden reggel ébredés után napi 1x lágy székletem van, néha kicsit világosabb is.
Voltam vérvételen, székletvizsgálaton, szerencsére az eredményeim rendben vannak.
Ami még fontos, hogy laktózérzékeny vagyok, emellett a parlagfűre is allergiás vagyok, és a keresztallergiám miatt nem ehetek egy csomó zöldséget és gyümölcsöt sem.
Sajnos az utóbbi időben nem mindig sikerült betartanom a laktózmentes étrendet, lehet hogy ettől begyulladhattak a beleim? Viszont mióta megváltozott a székletem, nagyon odafigyelek rá, semmi laktózt nem eszem.
Szerintetek ettől is lehet?
Illetve észrevettem, hogy néha a laktózmentes termékektől is megy a hasam, lehet tejfehérje érzékeny is lennék?
Kiskorom óta allergiás vagyok, nemcsak ételek szempontjából, de a bőröm is, viszont kimutatva még csak a laktóz és a parlagfű lett.
Valamint az utóbbi időszakban többször is szedtem antibiotikumot, de úgy gondolom annak a hatása már elmúlt volna.
Valakinek vannak esetleg hasonló panaszai, mik a tapasztalatok?
Hasam nem fáj, nincs rossz közérzetem, mindennap van székletem, a gond az hogy lágy és van hogy világosabb,illetve néha puffadok is.
Valami komoly baj lehet?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat, illetve ha megosszátok velem nektek milyen tüneteket okozott egy-egy érzékenység!
Ha valóban laktóz intoleráns vagy, akkor végy a patikában laktáz enzimet, és ehetsz tejes dolgokat, csak vegyél be laktázt. A laktó mentes tejben is van laktóz, abba is laktázt tesznek.
Valamilyen más intolerancia okozza. Vannak erre speciális vizsgálatok. Ha van gyanú, hogy mire, akkor talán még a háziorvos is kérheti a vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!