Allergiás sokk, mitől lehet, mitől van?
Figyelt kérdés
Már nem először fordul elő hogy piros hólyagos kiütések jelentkeznek rajtam. Ma reggelre is piros hólyagos pötyök jelentek meg. A karomon a combomon és a hasamon. A hasamon ráadásul a köldököm környéke meg duzzadt és begyulladt. A köldökömtől jobbra alul a köldökömtől körülbelül 3 centire meg be lilult a hasam. Mitől lehet? Ráadásul viszkednek? Nekem korábban is volt ilyen. Akkor a mentők be vittek a sürgősiére, ahol kaptam egy infúziót. Majd felírták a lordestin nevű gyógyszert, és haza küldtek. Most is hívtam a mentőket a 112-es számon. De el hajtottak, hogy ez nem rájuk tartozik. Most mi tévő legyek?2023. júl. 25. 16:11
1/11 anonim válasza:
Baszki menj el orvoshoz, hogy utánajárj mi okozza!
2/11 anonim válasza:
Ez az allergiás sokktól elég messze van ám...
3/11 anonim válasza:
Ez nem allergiás SOKK, de mindenképpen be kéne menni ügyeletre vagy valami, mert a normális állapottól is elég messze van.
4/11 anonim válasza:
Vér teszt mit mutatott mi okozta? Gondolom az első után csinaltattál tesztet
5/11 A kérdező kommentje:
4-es! Nem én csinálattam. Hanem vért vettek automatikusan és az előző labor eredmények ezek voltak: MCH: 25.10; MCHC: 304.60; MCV: 82.41; MON%: 3.94; MONO: 0.42; PLT: 269.70; EOSI: 0.18; RBC: 4.65; RDW:
15.76; SEGM: 8.63; SEG%: 81.44; WBC: 10.60; BAS%: 0.43; BASO: 0.05; EO%: 1.69; HCT: 0.38; HGB: 117; LYMP: 1.33; LYM%:
12.50; INR: 1.25; PROT: ; APTI: 31.80; VÉRCUKOR ÉHOMI: 21.9; NÁTRIUM: 138; KÁLIUM: 4.5; KARBAMID: 4.6; KREATININ:
85; GFR: ; H-CRP: 33.5; TOTÁL BILIRUBIN: 5.7; SGOT/ASAT: 18; SGPT/ALAT: 14; GFR: 90; PTIC: 0.9; - Alkalmazott terápia pedig:
250 mg Solu-Medrol, 2 amp Suprastin, 2 amp Cerucal, 1000 ml Isolyte
2023. júl. 25. 17:17
7/11 A kérdező kommentje:
6-os olyat sürgőségin nem csinálnak és nem is csináltak! Azt a házi orvosnak kelletett volna be utalnia egy allergia tesztre. De a házi orvos azzal le rendezett hogy felírtak akkor lordestin-t. Amit 5 napig kelletett szednem. Ez más fél éve volt. Most ma megint ugyan olyan kiütéses lettem. Akkor másfél éve ki jött a mentő. De most a 112-ön le ráztak, hogy nem rájuk tartozik.
2023. júl. 25. 17:34
8/11 anonim válasza:
Hát be is b.na, ha ilyenért kimenne a mentő.
Vegyél be allergiagyógyszert, múltkor is megoldotta.
9/11 A kérdező kommentje:
8-as! A lordestin csak receptre írható fel. És a házi orvos nem írhatja már fel. Csak szakorvos írhatja fel vagy a kórház. Az előző doboz amit felírtak az pedig már lejárt 2023 május 27.-én. Tehát nincs már lordestin-em. Okosnak könnyű lenni de valódi segítséget nyújtani azt már nem ugye? De miért is nem nyújtanál segítséget? Mi?
2023. júl. 25. 17:55
10/11 anonim válasza:
Bármilyen antihisztamin jó, nem csak a lordestin. Cetirizin simán kapható vény nélkül pl. De amúgy az is baromság, hogy a lordestint csak szakorvos írhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!