Lehetséges hogy valakinél felnőtt korában jelentkeznek először allergiás tünetek?
Figyelt kérdés
Magamról lenne szó, 27 éves vagyok. Most a covid alatt (kb 2020 óta) kezdődött az egész. Soha nem voltam allergiás semmire. Ezt nem orvosi kivizsgálás apaján mondom hanem abszolút semmilyen tünet nem jelentkezett régen. Tavaly meg idén egy rövid időtartamig viszont az alábbi tüneteim vannak. Sokat tüsszentek, az orrom sűrűn folyik és átlátszó takony jön ki folyton, nem olyan mint mikor beteg vagyok. Emellett az orrom viszket és a szemem is könnyedzik meg viszket. Ezek nekem valamilyen pollen vagy parlagfű allergiára utalnak. De hogy hogy most jött elő nem pedig gyerekkoromban? Valaki meg tudná magyarázni?2022. szept. 3. 21:10
11/19 A kérdező kommentje:
Én nem szeretnék olyan szteroidos cuccokat szedni. Más, alternatív megoldás nincs?
2022. szept. 3. 22:01
12/19 anonim válasza:
vannak természetes antihisztaminok is pl néhány gyümölcsféle, de ezekre pontosabban az interneten keress rá
a C-vitaminról az egyetemen tanultam hogy enyhíti az allergiás tüneteket, nyár közepén szedtem egy darabig, nem szenvedtem annyira az idő alatt
13/19 anonim válasza:
Nos én próbáltam már szinte mindent. Az alternatív cuccok semmit sem értek. Február közepétől május közepéig muszáj tablettát, orrspray-t, szemcseppet használnom, különben kibírhatatlan. Fulladok, ég, viszket a szemem.
Illetve van egy megoldás. Az Alpok, ahol nincs nyárfa, fűzfa, mogyoró, stb.
14/19 galaxy01 válasza:
Inkább az oltás... vagy, amit permeteznek a levegőbe... az allergia vegyszer érzékenység...
15/19 anonim válasza:
Talpmasszázs. Én egyik évben tavasz elején jártam talpmasszázsra, mert az hallottam, hogy az segít. És így is lett. Abban az évben nem jött elő, és azóta is sokkal elviselhetőbb.
16/19 anonim válasza:
#15. A talpmasszázs hogyan hat az immunrendszere? Mert az allergia, az immunrendszer túlzott mértékű válasza pl. a pollenekre, mint nálam. Tehát egy talpmasszázs, hogyan veszi rá pl. a fehérvérsejteket, hogy ne reagálják túl a polleneket?
18/19 anonim válasza:
#17. Értem én a placebohatást. De azmégis hónapokig hatna?
19/19 A kérdező kommentje:
14: az oltást nem vettem fel, de egy másfél hónapja voltam kovidos. 3 napig lázas voltam, talán van köze hozzá, mert mint említettem régen abszolút semmi tünetem nem volt.
2022. szept. 4. 11:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!