Aki császármetszéssel születik, nagyobb eséllyel lesz ételallergiás,vagy ételérzékeny? Van itt olyan, aki császárral született, és allergiás, vagy ételérzékeny?
Gyermekem még csak 6 hónapos, most kezdtem hozzátáplálni.
A védőnő ajánlott egy könyvet, Ambrus Éva: Anya, kérek még!
Ebben olvastam, hogy a császárral született gyermekeknél nagyobb eséllyel alakul ki ételérzékenység, vagy allergia a későbbi életük során.
Statisztika sajnos nem volt a könyvben.
Kicsit megijedtem.
Nektek van tapasztalatotok?
Esetleg van itt olyan, aki tudja magáról, hogy császármetszéssel született, és ételérzékeny/allergiás?
Volt a könyv végén korrekt forrásmegjelölés, de bevallom, nem néztem át rendesen, csak visszavittem a könyvtárba.
Az indoklás az volt, hogy a hüvely baktériumaival találkozik a baba, ami később hasznos lesz számára a táplálék lebontásában.
Azért ez a dolog nem hagy nyugodni.
Gyanús, hogy inkább az anyatejjel, és a benne lévő immunrendszer erősítő komponensekkel lehet ez összefüggésben.
Inkább azoknál tudom ezt a problémát elképzelni, akit a szülők kevesebb anyatejjel és több tápszerrel etettek.
Volt szó benne a tejről is, és a császárról is, mind a kettőt okként jelölte meg.
Ez a része annyira nem zavart, mert - ha küzdelmesen is-sikerült elérnem, hogy kizárólag anyatejes legyen.
A császár sajnos elkerülhetetlen volt, így az borzasztóan zavar, és az összes apró dolog is, amit a császár számlájára írnak.
Ez megnyugtató, köszönöm!
Természetes úton születtem. Csomó mindenre allergiás vagyok. Atópiás ekcémás.
Világos bőr, kék szem - genetikailag adott az allergia ennek a típusnak. Amellett édesapámtól örököltem a hajlamot.
Asztmás vagyok, fényérzékeny, farkasvak stb stb..
Lányaim császárosak voltak.
Első lányunk atópiás ekcémás, van allergiája, allergiás asztmás. Fényérzékeny.
Második lányunk tejfehérje érzékeny, 2 éves kora óta nem jön ki rajta tűnet,de a gyerekem nem is hajlandó sok tejterméket fogyasztani.
Harmadik lányunk ekcémás. Eddig ennyit tudunk (15 hós)
Mindkét gyerekemet normál úton szültem, és én is úgy születtem. Mindhárman pollenérzékenyek vagyunk, a fiam pedig allergiás a búzára, szójára, mogyoróra, zellerre, citrusokra, paradicsomra.
Mindhárman kaptunk anyatejet sokáig.
Szerintem sincs összefüggés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!