1/5 anonim válasza:
A laktóz. Vannak népek, melyek különösen érzékenyek rá, ezért csak erjesztve isszák. Kumisz a neve. Én pl. az aludttejet meg tudom inni, de a hagyományos tejtől felfúvódom, nehéz, nem érzem jól magam tőle.
2/5 anonim válasza:
#2.
A laktóz, az a tejcukor.
Van még tejfehérje is.
De konkrétan tejérzékenység nincs.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2021. dec. 13. 18:32
4/5 anonim válasza:
Én a tejfehérjére (=kazein) vagyok érzékeny. Felfúvódom és csalánkiütáseim jönnek elő az állati eredetű tejtermékek fogyasztása esetén. Már egy éve csak növényi tejeket és joghurtokat iszom, eszem és megszűntek az efféle problémáim. Sajtból csak a bivaly mozarellát tudom megenni (a bivalytej nem tartalmaz kazeint), mert a növényi sajtok nem ízlenek.
5/5 asper válasza:
Az okozza, hogy a tej a tehén kis borjának való táplálék, nem az embernek. Sajnos a reklámok elhitetik velünk, hogy szükséges (tej=élet, erő, egészség) ami egy butaság. A kazeinen, meg laktózon kivul tele van kalciummal, ami fel se szivódik, csak ér elmeszesedést okoz, mivel nincs mellette magnézium, k- és d- vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!