Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ételintoleranciánál mit...

Ételintoleranciánál mit jelent a gyengén pozitív?

Figyelt kérdés

2021. nov. 23. 09:53
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Tehát jobb ha kerülöm ezeket az ételeket de ha véletlen belekerül az ételbe egyszer egyszer az nem gáz?
2021. nov. 23. 09:53
 2/14 A kérdező kommentje:
De persze mindenféleképpen kerülni kell ezeket?!
2021. nov. 23. 09:54
 3/14 A kérdező kommentje:
Az eredményeket most kaptam meg e mailbe dokihoz csak ezután megyek...
2021. nov. 23. 09:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy a többi milyen. Általában a három legerősebb intoleranciát okozó ételt kell kihagyni. Ha csak az az egy gyenge van, akkor azt. Ha van még mellette 3 erős, akkor csak az erőseket, a gyengét nem.
2021. nov. 23. 09:56
 5/14 A kérdező kommentje:
És az hogy van hogy búzára gyengén pozitívat jelöl de a glutén negatív?
2021. nov. 23. 09:58
 6/14 anonim ***** válasza:
Ez azért lehet, mert a búzának nem a glutén összetevője okozza az intoleranciát, hanem egy másik. A búza nem 100% glutén.
2021. nov. 23. 10:01
 7/14 A kérdező kommentje:
Értem köszi, ezt nem tudtam hogy a búza más része is tud allergiát okozni
2021. nov. 23. 10:03
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Ha IgG típusú ételintolerancia vizsgálat volt, akkor az ablakon dobtad ki a pénzed. Az IgG azt mutatja pozitívnak, amivel gyakran találkozik a szervezet.

Ételallergia vizsgálatra kell menni, rendes allergológia rendelésre, ahol bőrteszttel és IgE típusú ellenanyag vizsgálattal mutatnak ki étel allergiát. De még az IgE típusú ellenanyagnál is csak akkor beszélhetünk allergiáról, ha adott élelmiszer valóban tüneteket okoz.

Ezen kívül még gasztrenterológushoz lehet menni, ha esetleg glutén intolerancia gyanúja merül fel. Lehet még laktóz intolerancia, hisztamin intolerancia (ez elég ritka). Van még olyan, hogy áteresztő bél szindróma, ez is gasztrenterológushoz tartozik. De random mindenféle ételre nem alakul ki intolerancia. Az a teszt egy nagy pénzlehúzós átverés, ami után felesleges diétával okoznak maguknak kellemetlenséget és tápanyag hiányt az emberek.

Dietetikus vagyok, tudom, miről beszélek.

Rendes orvoshoz menj!

2021. nov. 23. 10:03
 9/14 anonim ***** válasza:
7-es először intoleranciát írsz, aztán meg allergiát. A kettő nem ugyanaz, nézz utána.
2021. nov. 23. 10:20
 10/14 A kérdező kommentje:
Ooo basszus... Köszi jó hogy mondod mert a dokik nem mondják
2021. nov. 23. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!