Glutén allergiát lehet mérni vérvizsgálattal is? Házi orvos is eltud küldeni ilyen vérvételre?
A gyanúját meg lehet nézni, de a végleges vizsgálat valóban biopszia. Sajnos a vérben nem mindig jelenik meg.
Viszont, ha kiderül, akkor "legalább" tudsz jelentkezni adókedvezményre (ahhoz is a biopszia kell). Az is valami...
1. Nem. Ugyanaz.
2. Igen. Valamivel látniuk kell.
Szia!
Én voltam magánlaborban vérvizsgálaton, ahol nagyon úgy nézett ki pozitív… ez miatt elmentem gasztroenterologushoz és mivel véglegesen úgy lehet felállítani a diagnózist , hogy tükrözés is kell , ahogy az előttem szólok írták, így hát elmentem. Vettek biopsziát és most várom az eredményt :).
Nekem a vérben a transzglutamináz valami 2400 értéket mutatott, (50 felett pozitív) a gliadin meg több százat… :D
Itt csináltattam. Cöliákia komplex vizsgálatot. Utána mindenképp menj el tükrözésre , ha a gyanú fennáll , lehet altatásban is én is úgy voltam, csak persze magánban lehet :/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!