Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Mit gondoltok a helyes légzés...

Mit gondoltok a helyes légzés fontosságáról? Valóban gyógyír rengeteg mindenre? (link)

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=0CWt7ByG7P0&t=4534s&ab_chann..

Egy ideje már elég sok jóságot olvastam a helyes légzésről, rátaláltam erre a bemutatóra is (igaz kissé zavaróan magyaráz szerintem, de ez most nem fontos), és itt is arról beszél, hogy minél több széndioxid kerül a szervezetbe annál jobb lesz, tehát le kell lassítanunk a légzésünket légzőgyakorlatokkal. Testi-lelki hatása van, illetve ki lehet gyógyuli olyan betegségekből mint a :asztma magas vérnyomás, cukorbetegség, skizofrénia, halálos betegségből: pl cisztás fibrózis, krómbetegség(fekélyes vastagbélgyulladás), rák. Én az asztma miatt keresgélem egy ideje már a gyógyulást, egy pár éve úgyérzem, hogy nem kapok elegendő levegőt az orromon keresztül, az egyik orrlyukamon(90 százalékban a baloldali) mindig kevesebb levegőt kapok, érdekes hogy ez este mikor fekszek akkor egyszerűen néha felcserélődik és a jobbon nem kapok.Más asztmás tünetem nem igazán van, tehát nincsenek fulladásaim, rohamaim, és az orrkagylókisebbítő és orrsövény műtét után az orrom sem folyik, hanem száraz. Az asztmám nem 100 százalékos, amikor dokinál voltam covidos időszakban nem használhatta a spirométert, hogy kiderüljön tényleg az vagyok-e, édesanyám után diagnosztizált, mert Ő is asztmás, így valószínűleg nekem is az a bajom.

Remélem érthetően fogalmaztam.

2021. szept. 19. 09:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Elvileg mindig csak egy orrlyukadon keresztül kapsz levegőt. Ha ezt sikerül kikúrálnod és két orrlyukon keresztül levegőt venned, akkor kell orvoshoz menni.

Ha lenne asztmád, akkor azt valószínűleg gyanítanád, ráadásul az emberek 70%-a kinövi a gyerekkori asztmát, anyud hány éves korodban diagnosztizált (menj el azért szűrésre).

Ha az asztmádat szeretnéd javítani, akkor az úszást ajánlják heti 3x, illetve egyéb sportokat. Valószínűleg többet használ, mint ez a kilégzés, és bizonyítottan segít.

Ezen kívül járj el sóbarlangba, elvileg az is jót tesz az asztmának.

2021. szept. 20. 04:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!