Van valami gyógyír a nagyon erős pollen allergiára?
Minden évben szeptember-október környékén nagyon erős intenzív orrfolyás és szemviszketés jön rám a pollenek miatt. Ez augusztus vége szeptember elején kezdődik és kb októberben múlik el. Ezt még valahogy át is lehet vészelni, de borzasztóan rossz.
Idén viszont már most elkezdődött pár hete. Ugyan az az intenzitással mint ahogy ősszel szokott, így viszont nem is tudom meddig fog tartani. Az orvos írt fel gyógyszert és orrsprayt. A gyógyszer egy két órára szünteti meg az orrfolyást, míg a spray minimálisan segít csak. Ezt úgy kell elképzelni, mint valami megfázáskor a legintenzívebb orrfolyást. A mindennapi életvitelben is nagyon gátol és egy köteg zsepivel kell hogy mászkáljak. Már dupla adagot szedek a gyógyszerből is, hogy viselhetőbb legyen a nap.
Van valami hatásos megoldás hogy csökkentsek a tüneteken?
Van értelme másik fül orr gégészt keresnem, hátha ő jobb gyógyszert ír fel?
Most jelenleg Levocep 5mg-ot és Avamys orrspayt használok. De rengeteg gyógyszert próbáltam már az évek alatt, de jelentősen egyik sem segített jobban mint ez. Ötletek, tippek, praktikák?
Köszönöm a segítséget! (míg ezt leírtam 3x fújtam ki az orrom közben)
Szia!
Teljesen meg tudlak érteni, nekem így telt a gyerekkorom 3 éves koromtól fogva. Minden évben új gyógyszert javasolt a szakorvos, de nem lettem sokkal jobban sajnos.
Az első, ami áttörő változást hozott, az az allergia elleni szemcsepp volt. Érdemes megpróbálnod, vagy bejön, vagy nem, nálam valószínűleg az orrfolyás nagyja a szememből szivárgó könny volt. Fontos, hogy ügyesen kell becseppenteni, én magamnak nem tudom úgy, hogy hasson is, mert mellé megy, ezért mást kell megkérnem rá. Ami igazán meghozta a javulást, az pedig a kor, meg hogy légkondicionált helyen dolgozom. Kb. 24 éves koromtól fogva évről évre csökkentek a tünetek, 4-5 év után már lényegében tünetmentes vagyok gyógyszerszedés mellett.
Szemcseppet szoktam használni. Valamelyest segít, de nem csodaszer. Inkább az ad egy kis enyhülést hogy viszonylag hideg a csepp és jó érzés az égő szememnek. :)
Elméletileg ehhez a spayhez nem kell szemcsepp, mert azt is enyhíti, hát én nem lennék benne biztos...
29 éves vagyok, a munkahelyemen nekem is légkondicionált, bent jobban is érzem magam, de a nap többi része lassan elviselhetetlen.
Már Magyarországon nem kapható gyógyszereket is próbáltam, de semmi nem segít jelentősen, de az álmosság gyakran előjövő tünet, sajnos ennél is, amit most szedek...
Szia!
A gyógynövényeket nem próbáltad még?Érdemes lenne. Sok ismerősömnek beváltak és már csak papíron allergiások, gyakorlatilag tünetmentesek, vagy sokkal enyhébbek a tüneteik.Ráadásul ezeknek nincsenek káros mellékhatásaik.Jobbulást!
"Ráadásul ezeknek nincsenek káros mellékhatásaik."
De, ugyanúgy lehetnek káros mellékhatásaik. Sőt előfordul, hogy nem ismert káros mellékhatásaik vannak, például a fekete nadálytő egy jól ismert gyógynövény, régóta használják, de csak hosszú idő után, komoly tudományos vizsgálat során derült ki, hogy enyhén májkárosító hatású.
A gyógynövények esetén ugyanúgy kell eljárni, mint bármilyen más gyógyszernél: mérlegelni kell az előnyöket és a kockázatokat. Egy enyhe májkárosító hatás is nyilvánvalóan megéri, ha gyógyszer nélkül meghalna a beteg, de nem éri meg, ha van más szer, aminél elmarad ez a mellékhatás.
Ugyanez nekem is.
Korábban csak nyár végén volt allergiám most meg április eleje óta és most volt a csúcs a napokban.
én sem tudom meddig fog tartani és nekem sem használ a gyógyszer.
próbáltam februártól aloe vera gélt inni immunerősítés gyanánt.
2 flakonnal megittam.
eredmény semmi.
:(
heti 3-4-500 zsepi fogy
Lendint szedek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!