Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ha a foster használatától nem...

Ha a foster használatától nem javul semmit a légzésem, akkor nem is asztmás vagyok?

Figyelt kérdés
2021. jún. 19. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennyiből nem lehet megmondani. Nem mindegy mióta használod, lehet még módosítani kell a dózison, tök más vagy további hatóanyagot fölírni. Nekem az asztma diagnózisánál a gépbe fújás után adtak hörgőtágító gyógyszert és utána újra kellett fújni pár perc múlva, akkor már normális lett az eredmény, vagy legalábbis sokat javult. Gondolom ez a szokásos módszer a diagnózisra, utána már csak az a kérdés, hogy melyik gyógyszer fog megfelelően hatni fenntartó kezelésként. Amúgy ezeket a spréket én néha elég bénán fújtam be, úgy nem hatott annyira. Most olyanom van, amiben nincs hajtógáz, ezt mindig jól sikerül befújni.
2021. jún. 19. 21:07
 2/6 anonim ***** válasza:
1 - Milyen belélegződ van jelenleg ? Én amióta kaptam ilyen fúvókát,azóta köhögök. Szerintem ez nem normális dolog.
júl. 8. 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:
#2, Budesonide Easyhaler, ez az állandó szteroidos. A köhögésre passz, nálam nem volt, talán az orvosod tid rá okosat mondani. Ha rögtön befújás után irritál, az még normális, de ha mondjuk napi 2x fújod és egész nap köhögsz, az valószínűleg nemkívánatos mellékhatás. Persze véletlen egybeesés is lehet, pl. pont akkor kezdődött egy növény virágzása, vagy jobban lettél a gyógyszertől, több kedved van sportolni de így többet vagy kinn és attól van stb.
júl. 8. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem ismerem, nekem Foster van, de este már nem is fújom. Sztem nappal sem kellene, ez a szteorid nem hinném, hogy jót tesz nekünk. :(
júl. 30. 23:41
 5/6 anonim ***** válasza:

#4, nagyon kis dózisú szteroid. Minden gyógyszernél az előnyt, kockázatot kell értékelni, meg az alternatívákat. Ha nem szeded, akkor folyamatosan gyulladás lesz a tüdődben, ami nagyon káros, plusz sokat kell használni a hörgőtágítót ami szintén rosszabb, mint a kis dózisú szteroid.

Nyilván ha teljesen el tudod kerülni az allergént, az jobb.

júl. 31. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Tudogyuszim volt, akkor fulladtam be, februarban. Raadasul 95 %-os paratartalmas helyen voltam épp, ami gondolom nem tett jót.

Azóta én nem fulladok, csak itthon kivizsgalason voltam, ott volt legzesfunkcio vizsgalat, akkor írták fel.

Ez mar a 3.féle, előzőtől még rosszabb lett az értékem, igy írta a fostert. :/

aug. 1. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!