Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Szerintetek ez nekem anafilaxi...

Szerintetek ez nekem anafilaxiás sokk volt?

Figyelt kérdés

Anno mikor koponya ct-m volt, halisten feleslegesen nem találtak semmit. A kontraszt anyag beadása után kipattogzott a bőröm, a torkomban melegséget éreztem ez volt a fő tünet másra már nem emlékszem

Kaptam injekciót aztán elmúlt.

Ez szerintetek az lehetett és adrenalint kaphattam?

Elvileg amúgy valami 360:1 hoz ilyen reakciót vált ki a kontrasztanyag. Szóval nem hinném hogy minden 360. ember ilyen sokkot kapna de aztán lehet...

Azért kérdezem mert szerdán oltatnak, és neten azt írják hogy

anafilaxiás sokk esetén ha volt már akkor ne adasson pfizert se.

És ha elmegyek úgy is belém basszák

Szóval előtte tájékozódnek mit gondoltok

2021. jún. 7. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
Anafilaxiás sokk fulladással jár. Te fulladtál?
2021. jún. 7. 14:35
 2/9 A kérdező kommentje:

Minden esetben 100%ban fulladás? Mert én csak mint lehetséges tünet találtam a fulladást

Nem az nem volt max kicsit izzadtam még mellette

2021. jún. 7. 14:41
 3/9 anonim ***** válasza:
De nem tudod milyen injekciót kaptál?
2021. jún. 7. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Meg hova kaptad az injekciót?
2021. jún. 7. 14:45
 5/9 A kérdező kommentje:

Karomba adták, 6 éve volt nem emlékszem. Ennek a papírja meg már nincs meg mármint az ambuláns lap

Könyök hajlatba szúrták ha jól emlékszem

2021. jún. 7. 14:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az csak a kontraszt anyag, ha adrenalimt kaptál volna azt a comba adják.
2021. jún. 7. 14:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Amúgy a párom azt mondja hogy ellenanyagot kaptam. Azt mondta a orvos hogy akkor megkapom az ellenanyagot és ez valószínűleg a jód miatt lépett fel.

Amúgy a rubophemre is kipattogok valószínűleg tényleg a jód ellen kaptam valamit

2021. jún. 7. 15:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Ez nem kontraszt anyag volt ezt a kontraszt anyag ellen kaptam. De valóban akkor ez nem adrenalin köszönöm a válaszokat
2021. jún. 7. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzunk pár dolgot.

1) Az oltásnál csak egy korábbi OLTÁSRA adott anafilaxiás sokk számít kizáró oknak. Tehát pl. ételre, rovarcsípésre, antibiotikumra stb. adott anafilaxiás reakció nem kizáró ok.

2) Nem csak fulladás lehet az anafilaxia tünete. Legalább tízféle lehetséges tünete van, amiből akár egy-kettő súlyosabb előfordulása is már anafilaxiának számít. Pl. durva hányás és csalánkiütés együtt.

3) Elvileg antihisztamin vagy adrenalin injekcióval "kezelik" a kialakult anafilaxiát, ezeket izomkötegekbe szokták beadni, nem könyökhajlatba.

4) Nem "basszák" beléd az oltóhelyen, hanem előtte egy orvos átnézi a dokumentumodat, rákérdez az allergiákra és mérlegel.

Nekem pl. nem adták be azt az oltást, amire időpontot kaptam, pont egy korábbi oltásra adott reakció miatt, mert abban is volt egy olyan segédanyag, ami a reakciót okozóban is volt. És itt még csak nem is anafilaxiáról volt szó.

2021. jún. 7. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!