Honnan tudhatom, hogy volt-e anafilaxiás reakcióm?
Jelentkeztem koronavírus védőoltásra. Életkoromból adódóan feltehetően nem mostanában kerülök sorra, de elolvastam a megjelent nyilatkozatot. Az anafilaxiára vonatkozó kérdésre azonban nem tudnék válaszolni. Gyermekkoromban minden védőoltástól belázasodtam, illetve 7. osztályban az egyik kötelező oltástól ájulás közeli állapotba kerültem. Ha ez anafilaxiás reakció lett volna, gondolom csak beírták volna az oltási kiskönyvbe, vagy lenne valami írásos nyoma.
Szerintetek jelöljem igennel a kérdést, megkockáztatva, hogy soha nem kaphatok COVID vakcinát, vagy egyértelműen a nem-et válasszam?
2
De akkor valószínűleg tudna róla és kapna epit otthonra.
4
'7. osztályban az egyik kötelező oltástól ájulás közeli állapotba kerültem.'
Egészségügyi intézményben történt ezek alapján, amire felfigyeltek volna az ott dolgozók.
Nekem eddig 3-szor volt anafilaxiás sokkom, mindhárom eset ugyanúgy zajlott le, csak a súlyosság volt más. Az első enyhébb volt, lábon kihordtam, a második olyan intenzitású, hogy éppen kiért a mentő időben, a harmadiknál már volt nálam Epipen.
Lefolyása:
1. Erős undor, mikor megéreztem a kiváltó anyag illatát.
2. Erős, száraz, fojtó köhögés, másodpercekkel később társult mellé extrém orrfolyás+ nyálfolyás+ könnyezés és fulladás.
3. Piros foltok az arcomon.
4. Fejfájás.
5. Szédülés.
6. Testszerte erős viszketés.
7. A piros foltok mellett viszkető kiütések az arcomon, szem+száj+fül duzzanata.
8. Ájulásérzet, zavartság.
9. Hányás, hasfájás.
10. Erősebb zavartság, végül ájulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!