Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » A CT vizsgálat mit tud kimutatni?

A CT vizsgálat mit tud kimutatni?

Figyelt kérdés
Ki van a belém mint a szemét, az egész gyulladásban van, fáj is keservesen. A dolgok ide oda küldözgetnek de semmi eredmény. Inkább megyek maszekba, a CT az mit tud kimutatni? Vagy milyen vizsgálat lenne érdemes ?

2021. febr. 1. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Gasztroenterológushoz menj, ő majd megmondja, hogy mire gyanakszik és milyen vizsgálat kell.

Lehet, hogy kell CT, de lehet, hogy lesznek itt más finomságok is

2021. febr. 1. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Én nem tudhatok többet, mint a doktorod.

Az, hogy kezelés nem hoz eredményt, vagy a vizsgálatok nem mutalnak egy bizonyos betegségre, amely már esetleg kezelhető. az egy dolog.

Hogy eddig milyen kezelés, kúra történt, arról nem mondasz semmit.

[link]

Én ilyenkor körül szoktam nézni a neten.

Voltam CT-n, de más ügyben..

2021. febr. 1. 18:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a beleid fájnak, akkor első körben endoszkopiara kéne menned a biopszia megmondja mi a baj. Pl: Colitis ulcerosa (vastagbélre lokalizalodo gyulladás), Crohn betegség (egész emesztotraktus).

Ezt nem célszerű egyedül csinálnod, mert csak kidobod a pénzt az ablakon.

Egy jó gasztroenterologust kell találni.

2021. febr. 1. 18:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm!
2021. febr. 1. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:
A gasztroenterológus is elsőként gyomor és vastagbéltükrözéssel kezdi vagy esetleg egy hasi UH-val. Ha megállapítják a bajt/bajokat vagy esetleg nem sikerül, akkor a teljes emésztőrendszer feltérképezésére szoktak hasi CT-t is kérni. Az valóban mindent lát, de drágább ezért nem azzal szokták kezdeni. S kell hozzá egy jó szakorvosi kiértékelés. Leggyakoribb az a két betegség, amit fentebb is írnak. Én belefutottam már olyan mellkas CT-be, ami csak körvonalakban írta le mi a helyzet vagy tévedett és sérvnek látott egy daganatot. Az UH is segít körvonalazni a problémádat, de az közel sem olyan pontos. Mindenképpen egy belgyógyászt, gasztoenterológust keress meg (háziorvosi beutalóval indul a dolog). A vizsgálat hosszú és többféle, ezen ne aggódj, mert így lesz alapos és mindenre kiterjedő és a végén lesz egy saját kezelőorvosod, aki a konkrét problémák tudora. Sokféle oka lehet ugyanis a hasi fájdalmaidnak. Kívánok jobbulást és mielőbbi gyógyulást! Ha időben mész, biztos így is lesz.:-)
2021. febr. 2. 08:53
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! És akkor a CT vel, ki tudom kerülni a tükrözèst?

Hát már pár éve szenvedek vele, de nem volt olyan rossz mint most.

Voltam hasi UH n, nem mutatott semmit.

Voltam egy sima vérvételen nem mutatott semmit. Most megyek majd megint laborba, széklet vizsgálatra.

2021. febr. 2. 14:03
 7/7 anonim ***** válasza:
A tükrözést nem lehet kikerülni, hiszen ott egy kamerával nézik meg közvetlenül a bélfalat, és mintát vesznek belőle.
2021. febr. 2. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!