Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Óvodai elsősegélykészletnek...

Óvodai elsősegélykészletnek tartalmaznia kell antihisztamint. Mi a törvényi háttér?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy 200 főnél több gyermeket fogadó óvodában kötelező az antihisztamin az elsősegély készletben, de nem találom a vonatkozó rendeletet.

Meg tudná valaki írni?

Köszönöm!

2020. aug. 23. 08:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
N8ncs ilyen törvény, azért nem tudod belinkelni. 🤣🤣🤣
2020. aug. 26. 17:57
 12/16 anonim válasza:
69%

@5 Allergiás reakció esetén az iskolaorvos (óvodában is így hívják) utasítására antihisztamint kell beadni akár telefonos egyeztetés után is, anafilaxiás sokk esetén a mentő kiérkezéséig nem lehet várni, adrenalint KELL beadni (Anapen való a kisebb súlyú gyerekeknek).

Legalább második generációs antihisztaminnak, és adrenalinnak vagy az iskolaorvos intézményen belüli orvosi szobájában a gyógyszerszekrényben, vagy a gyógyszerkészlet kezelőjénél kell lennie. Az intézmény dolgozóit tájékoztatni kell, hogy ki az elsősegély doboz, és a gyógyszerkészlet kezelője, és ki képes elsősegélyt nyújtani, illetve újraéleszteni. Az intézményekben legalább egy elsősegély-, és egy újraélesztés képzett embernek kell lennie minden üzemi időben.

Mindez a Magyar Közlönyben sok éve jelent meg rendelet és utasítás formájában (kötelező jellegű), és változatlanul hatályos.

"Aki nem hiszi, járjon utána!"

2020. aug. 30. 00:45
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Ez nem link a törvényhez utolsó, de ne zavarjon.
2020. aug. 30. 07:55
 14/16 anonim ***** válasza:
49%
Iskola orvosról írsz, nem ovónőről. Amúgy ennek a szövegnek nem túl rendeletszerű a fogalmazása. Melyik rendelet, melyik paragrafus?
2020. aug. 30. 08:03
 15/16 A kérdező kommentje:

#12 Köszöm a normális választ! Privátban még lenne pár kérdésem, ha nem gond.

#13,14

Én kiguberáltam a szükséges infót, majdnem egy napomba telt, de úgy látom, másnak is sikerült. Ugye nem gondoljátok, hogy az eddigi pofátlankodások után megosztom veletek? Biztosan nem! Ha kíváncsiak vagytok a megoldásra, töltsetek ti is annyi időt a böngészésre, mint én! Meglesz az, én drukkolok nektek!

Ha még itt alább beszélgetni akartok, nekem mindegy, tegyétek! Az én ügyem megoldódott, a kérdés tárgytalan részemről a továbbiakban.

2020. aug. 30. 13:57
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, mókás ám, hogy ennyire fújod, hogy igazad van, meg van ilyen törvény, meg keresd ki,stb ahelyett, hogy bizonyítanád. Nem, nem tudod bizonyítani, mert nincs iylen. Több oktatási intézmény vezetőjét is ismerem, végig is kérdeztem mindet, nincs ilyen törvény , se szabály. Az eu doboz csak kötszereket kell hogy tartalmazzon, gyógyszert nem adhatnak be, injekciót csak és kizárólag adott gyereknek névvel ellátott, lezárt dobozban leadva, szülői nyilatkozattal és orvosi igazolással ellátva. A protokol roham vagy sulyos sérülés eseten azonnal mentőt hivni, enyhé esetben a szülőt értesíteni.
2020. aug. 30. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!