Óvodai elsősegélykészletnek tartalmaznia kell antihisztamint. Mi a törvényi háttér?
Tudom, hogy egy 200 főnél több gyermeket fogadó óvodában kötelező az antihisztamin az elsősegély készletben, de nem találom a vonatkozó rendeletet.
Meg tudná valaki írni?
Köszönöm!
@5 Allergiás reakció esetén az iskolaorvos (óvodában is így hívják) utasítására antihisztamint kell beadni akár telefonos egyeztetés után is, anafilaxiás sokk esetén a mentő kiérkezéséig nem lehet várni, adrenalint KELL beadni (Anapen való a kisebb súlyú gyerekeknek).
Legalább második generációs antihisztaminnak, és adrenalinnak vagy az iskolaorvos intézményen belüli orvosi szobájában a gyógyszerszekrényben, vagy a gyógyszerkészlet kezelőjénél kell lennie. Az intézmény dolgozóit tájékoztatni kell, hogy ki az elsősegély doboz, és a gyógyszerkészlet kezelője, és ki képes elsősegélyt nyújtani, illetve újraéleszteni. Az intézményekben legalább egy elsősegély-, és egy újraélesztés képzett embernek kell lennie minden üzemi időben.
Mindez a Magyar Közlönyben sok éve jelent meg rendelet és utasítás formájában (kötelező jellegű), és változatlanul hatályos.
"Aki nem hiszi, járjon utána!"
#12 Köszöm a normális választ! Privátban még lenne pár kérdésem, ha nem gond.
#13,14
Én kiguberáltam a szükséges infót, majdnem egy napomba telt, de úgy látom, másnak is sikerült. Ugye nem gondoljátok, hogy az eddigi pofátlankodások után megosztom veletek? Biztosan nem! Ha kíváncsiak vagytok a megoldásra, töltsetek ti is annyi időt a böngészésre, mint én! Meglesz az, én drukkolok nektek!
Ha még itt alább beszélgetni akartok, nekem mindegy, tegyétek! Az én ügyem megoldódott, a kérdés tárgytalan részemről a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!