Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Óvodai elsősegélykészletnek...

Óvodai elsősegélykészletnek tartalmaznia kell antihisztamint. Mi a törvényi háttér?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy 200 főnél több gyermeket fogadó óvodában kötelező az antihisztamin az elsősegély készletben, de nem találom a vonatkozó rendeletet.

Meg tudná valaki írni?

Köszönöm!

2020. aug. 23. 08:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
34%
Életemben nem hallottam még róla, hogy kötelező lenne. Csak sima elsősegély doboz kell nekik és a szabály amúgy is az, hogy enyhe sérülés eseten a szülőt, súlyosabb eseten a mentőt kell hívni.
2020. aug. 23. 09:03
 2/16 anonim ***** válasza:
A gyerekemnek súlyos mogyoróallergiája van. Nekünk kell biztosítani a hisztamint lezárt fém dobozban amit az óvónőnek kell odaadni. Ha kirándulni mennek akkor meg külön kis műanyag dobozban kell pluszba a gyerek táskájába tenni + a nevelőnél is van
2020. aug. 23. 09:19
 3/16 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem hallottál róla, de a szakmai ajánlásokban, módszertanokban benne van. Ezen felül erős allergiás reakció esetén az egyik első teendő a mentő hívása, és az ő utasításukra antihisztamin beadása, amíg a mentő kiérkezik.

A kérdés arra vonatkozott, hogy mivel a szakmai ajálások forrásjegyzékében nem találtam a vonatkozó rendeletet, ezt a hiányt szeretném pótolni.

2020. aug. 23. 09:20
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Amennyiben lenne ilyen torveny, úgy egy egyszerű google kereséssel meg is lehetne tálalni. De a szakmai ajánlás nem törvény. Ajánlás.
2020. aug. 23. 10:25
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

"Ezen felül erős allergiás reakció esetén az egyik első teendő a mentő hívása, és az ő utasításukra antihisztamin beadása, amíg a mentő kiérkezik.:

Ez marhaság. A mentőket kell hívni, ennyi a teendő. Képzelten személy semmit nem ad be senkinek, ha nem 10000% mi tortenik.

2020. aug. 23. 10:28
 6/16 A kérdező kommentje:

#4 Az ajánlásokat magasabb szintű rendelkezések alapján adják ki. Ha rákeresel google-ban, igen sok találat van a témára, de nem akartam az összes közlönycikket, törvényi utalást átolvasni. Egyszerűsíteni akartam az életemen, hátha valaki van itt, aki

- ezen területen dolgozik,

- nem laikus,

- tudja a választ,

- hajlandó is a kérdésre válaszolni, és

- nem nyögi be a "keress rá guglin" lemezt

#5 Gondolom, te sem találkoztál még élőben a problémával, hogy egy embernek allergia miatt bedagad a torka, fuldoklik, és neked kell segíteni, mert nincs más. Ilyenkor kb 3 perced van az észlelésre, és a probléma - legalább ideiglenes megoldására. Súlyos esetben csak ez UTÁN lesz időd a mentőt hívni. Aki nem tudja megkülönböztetni egymástól a légcsőben levő idegen test/ allergiás reakció miatt bedagadt torok közti különbséget, az tényleg inkább ne csináljon semmit, de az oktatási intézményekben kell legyen legalább egy ember, aki ezt meg tudja állapítani, a szükséges teendőket el tudja végezni.

De nem ez volt a kérdés amúgy sem...

Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy csak az válaszoljon a kérdésre, akinek minimális fogalma van magáról a problémáról, illetve nem várok több magánvéleményt, csak egy darab rendelet/törvény megnevezést és paragrafus számot, vagy ajánlásnál magasabb szintű szakmai irodalom elérhetőségét.

2020. aug. 23. 13:05
 7/16 anonim ***** válasza:
34%
Megegyszer, ha van iylen törvény, azt megtalálod a Google segítségével.
2020. aug. 23. 14:18
 8/16 A kérdező kommentje:
Megtaláltam.
2020. aug. 23. 18:53
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Linkeld be légyszíves
2020. aug. 23. 20:36
 10/16 A kérdező kommentje:

#9 "Ha van ilyen törvény, azt te is megtalálod a google segítségével"

Tehát ahogyan én megtaláltam, úgy te is megteheted.

Az én problémám megnyugtatóan megoldódott, így kötelességemnek érzem, hogy a segítségeteket igazságosan viszonozzam.

További szép napot!

2020. aug. 26. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!