Óvodai elsősegélykészletnek tartalmaznia kell antihisztamint. Mi a törvényi háttér?
Tudom, hogy egy 200 főnél több gyermeket fogadó óvodában kötelező az antihisztamin az elsősegély készletben, de nem találom a vonatkozó rendeletet.
Meg tudná valaki írni?
Köszönöm!
Lehet, hogy nem hallottál róla, de a szakmai ajánlásokban, módszertanokban benne van. Ezen felül erős allergiás reakció esetén az egyik első teendő a mentő hívása, és az ő utasításukra antihisztamin beadása, amíg a mentő kiérkezik.
A kérdés arra vonatkozott, hogy mivel a szakmai ajálások forrásjegyzékében nem találtam a vonatkozó rendeletet, ezt a hiányt szeretném pótolni.
"Ezen felül erős allergiás reakció esetén az egyik első teendő a mentő hívása, és az ő utasításukra antihisztamin beadása, amíg a mentő kiérkezik.:
Ez marhaság. A mentőket kell hívni, ennyi a teendő. Képzelten személy semmit nem ad be senkinek, ha nem 10000% mi tortenik.
#4 Az ajánlásokat magasabb szintű rendelkezések alapján adják ki. Ha rákeresel google-ban, igen sok találat van a témára, de nem akartam az összes közlönycikket, törvényi utalást átolvasni. Egyszerűsíteni akartam az életemen, hátha valaki van itt, aki
- ezen területen dolgozik,
- nem laikus,
- tudja a választ,
- hajlandó is a kérdésre válaszolni, és
- nem nyögi be a "keress rá guglin" lemezt
#5 Gondolom, te sem találkoztál még élőben a problémával, hogy egy embernek allergia miatt bedagad a torka, fuldoklik, és neked kell segíteni, mert nincs más. Ilyenkor kb 3 perced van az észlelésre, és a probléma - legalább ideiglenes megoldására. Súlyos esetben csak ez UTÁN lesz időd a mentőt hívni. Aki nem tudja megkülönböztetni egymástól a légcsőben levő idegen test/ allergiás reakció miatt bedagadt torok közti különbséget, az tényleg inkább ne csináljon semmit, de az oktatási intézményekben kell legyen legalább egy ember, aki ezt meg tudja állapítani, a szükséges teendőket el tudja végezni.
De nem ez volt a kérdés amúgy sem...
Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy csak az válaszoljon a kérdésre, akinek minimális fogalma van magáról a problémáról, illetve nem várok több magánvéleményt, csak egy darab rendelet/törvény megnevezést és paragrafus számot, vagy ajánlásnál magasabb szintű szakmai irodalom elérhetőségét.
#9 "Ha van ilyen törvény, azt te is megtalálod a google segítségével"
Tehát ahogyan én megtaláltam, úgy te is megteheted.
Az én problémám megnyugtatóan megoldódott, így kötelességemnek érzem, hogy a segítségeteket igazságosan viszonozzam.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!