Azért van ilyen sok glutén érzékeny mert el szennyezték a búzát ? Mert nem monokultúrába ültetik,és permetezik ?
A régi fajta búzákban is van glutén, igaz, kevesebb, de az a gluténérzékenyeket nem vigasztalja.
Az ősmagyarok inkább árpát, hajdinát fogyasztottak, nem búzát vagy rozst.
A régi (mondjuk 100 évvel ezelőtti) búzák sokkal magasabb sikértartalommal bírtak. Ráadásul a mindennapi kenyerünkből egy emberre vetítve 5x annyi fogyott, mint manapság. A válasz a profitban keresendő. Régen a kenyér kovászolással készült. Ennek során a glutén gliadinra és gluteninre hasadt, így pedig nem okozott panaszt. Csakhogy azt a kenyeret öreganyám délelőtt kezdte kovászolással, és másnap reggel fejezte be a sütéssel. Ma a kenyér a bekeveréstől számítva 3 órán belül a boltok polcain van, mert élesztős eljárással készül, és itt nem a bacik, hanem a gombák dolgoznak.
Mindazonáltal azt is el kell mondani, hogy korunk csendes gyilkosa, a minden szántóföldi növényben jelen levő Glifozát is szerepet játszik a beleink, a bélflóránk egyre ócskább állapotában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!