Allergiás vagyok a csokoládéra, de az egyik gyógyszerem azt tartalmazza, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Vastablettát kell szednem vérszegénység miatt, de a gyógyszer, amit megvettem, kiderült tartalmaz csokoládét. Lehet bajom abból, ha beszedem? Vagy ennyi nem okoz gondot? Volt, hogy ettem néha egy-egy cikk cskoit, amitől nem volt problémám, de annál nagyobb mennyiségben, és ha minden nap ettem mindig rosszul lettem, és allergia foltjaim is jelentek meg.2020. jún. 10. 22:24
12/18 anonim válasza:
Sőt elnézést. Nem is a kakaóra vagy allergiás, szóval én is tévedtem. Hanem a kakaóbabra, hogyha minden egyes csokoládé termékre allergiás vagy, hiszen az összes kakaóbabból készül. Ha mondjuk csak a tejcsokikra, akkor a tejtermékekre is allergiás lehetsz, de akkor az laktózérzékenység, laktóz elég sűrűn előfordul a gyógyszerekbe. Illetve még amit szoktak rakni csokoládés termékekbe az a szója. Szója allergia is előfordul. De olyan, hogy csokoládé allergia nem létezik, esetleg ahogy írtam valamelyik összetevőre. Melyik gyógyszerről van szó és milyen hatóanyag van abba amire allergiás vagy? Mert, hogy csokoládé biztosan nincs egyik gyógyszerben sem.
13/18 anonim válasza:
Aha találtam egyet. Ezt kéne? Malteofer 100mg rágótabletta? Ebbe látok "csokoládéaromát". Azzal ugye tisztába vagy, hogy ezek az aromák nem tartalmaznak "természetes" adalék anyagot, tehát nem tartalmaz kakaóbab származékot ?! Szóval, ha allergiás is vagy akkor erre biztosan nem vagy az, de ha igen akkor ezernyiféle vastabletta létezik.
14/18 anonim válasza:
Viszont, ha erre vagy allergiés akkor valamilyen mesterségesen előállított anyagra vagy az, ami megtalálható a csokoládéban is. Tehát nem a csokoládéra vagy allergiás, hanem valamilyen összetevőre ... Na mindegy a kérdéstől elkanyardtunk, de azért jó lenne megtudnod valójában, milyen összetevőre vagy allergiás ..., mert olyan, hogy kakaóbab allergia valóban létezik, egyik ismerősőmnek is van. Tényleg elég ritka, de ha eszik bármilyen kakóbabból készült terméket akkor elég erős reakciókat vált ki belőle.
De válaszolok rendesen a kérdésedre, is hogy mit tegyél: Vegyél másik
VAS készítményt. Rengeteg van. Bemész a patikába és meg mondod, hogy vast szeretnél.
15/18 A kérdező kommentje:
Jó, értettem, félreírtam, de csokoládé allergiának is hívják, írja az interneten.
2020. jún. 12. 00:11
16/18 anonim válasza:
"amit az interneten olvasol, az mind hiteles" Petőfi Sándor
17/18 A kérdező kommentje:
Végülis... Amit itt olvasok az is az interneten van... 🤷♀️
2020. jún. 12. 00:34
18/18 anonim válasza:
Akkor maradjunk a te kedvedért a csokoládé allergiánál. Viszont, ha "csokoládé-aroma" van a gyógyszerban, például abban, amit én kerestem ki neked (Nem tudom, hogy ezt kell-e szedned?), akkor az nem tartalmaz olyat, amire allergiás vagy. De ezt a patikustól is megkérdezheted persze vagy az orvosnak kell szólni, ha "mégis..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!