Gluténérzékeny emberrel egy háztartásban élve jobb lenne, ha en sem ennék semmit, ami tartalmaz glutént?
Mi úgy csináljuk ,hogy sima lisztet nem tartunk itthon ,abból gluténmenteset használok ,mert nálam pl nem fér el két gyúródeszka,egy is nehezen .
De kenyeret ,tésztát,egyéb péksüteményt veszek külön a férjemnek normálisat .Külön edényeim sincsenek,természetesen elmosok használat után mindent (mint ahogy mindenki,lisztérzékenység ide vagy oda) . Ami gondot okozhat az a gyúró és vágódeszka,fakanalak,ezekből érdemes a gm kaják számára külön fenntartani egyet .
Én fűszerekből menteset veszek ,tehát csak az van itthon , nekem így könnyebb ,mint mindig kétfélét főzni ,úgysincs különbség .
Egyébként attól ,hogy nem okoz súlyos tüneteket még belül károsíthatja nagyon durván a vékonybelet a gluténos kaja, természetesen csak annál aki lisztérzékeny. Én sem halok bele ,de még kórházba sem kerülök,ha volt a kajában (tudtomon kívül) , ennek ellenére a bélbolyhaim anno teljesen el voltak sorvadva.
A pékségben nem eszi meg a süteményeket ,szóval nem hiszem,hogy ez számít .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!