Olyan korpás a fejem, hogy amikor mozgatom húzódik a bőr. Nagyon rossz, és nagyon fáj. Mit tegyek?
Ekcémàs vagyok. Az orvos citromos öblögetés ajànlott, mert nem használt egy sampon sem, amit felírt. Mióta azzal mostam hajat, még rosszabb a fejbőröm. Tegnap vàladékozott a fejbőröm, ma pedig így keltem. Egyébként allergiás vagyok a citromra, mint táplálék, ezt tudta az orvos is, mégis ezt ajánlotta. Gondolom attól van. A tarkómra is lehúzódott a szàrazsàg.
Mit tegyek? A bőrgyógyászom teljesen hülye, meg most egyébként sem tudnék elmenni hozzá.
Nekem a fodrászom ajánlotta ezt a sampon-balzsam kombót. Nem orvosi, de vegán, ha semmi nem használ, esetleg egy próbát megér.
(Kétszer mosni a samponnal, a másodiknál rajta hagyni 2-3 percig lemosás előtt. A balzsam mindenképp ajánlott utána, mert a fűzfakéreg miatt nagyon durva lesz a sampontól a haj.)
Szimpatikusnak tűnik, mindenképp kipróbálom. Köszönöm!
Ha valakinek van még tippje, az is érdekel természetesen.
Nekem nem ilyen vészes, de ezeket a gyógyszertári samponokat jobb elfelejteni.
Mindenkinek más használ, nekem most Doterrás van, viszonylag jó, de nekem eleve meg kell mosni 2-3 naponta. Legyen rövid a hajad, hogy jobban szellőzzön, az is lehet baj. Eléggé elvetélt ötletnek tartom, hogy ha az orvos tudja, hogy citrom allergiád van és azzal öblögesd.... no comment.
Van akinek a DM-es vált be, van akinek a Schauma, ez változó, szerintem próbálj ki valami tiszta gyógynövényest, esetleg aloe vera, olívaolajos, de mindenképpen használj utána kondicionálót is.
Végül nekem a Head&Shoulders vált be, kétszer mosom ki vele a hajamat egymás utàn, és mindkétszer 2-2 percet vàrok kb. Elég heti egyszer mosni, nem zsírosodik a hajam, meg nem koszos helyen dolgozom.
Helyrehozni úgy sikerült, hogy két héten keresztül 3 naponta mostam kénes samponnal hajat. Előtte dudorok voltak a fejbőrömön, az vàladékozott, és olyan korpás voltam, hogy a tarkóm is teljesen száraz volt, a homlokom is, és mozgatni alig bírtam a fejemet, és állandóan viszketett az egész. Kegyetlen volt. Mostanra már 90%-ban korpamentes vagyok, és eltűntek ezek a kellemetlen dolgoke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!