Darászcsípésnél mennyi idő után érzem, ha baj van? Vagy akkor már mindegy? Az emberek hány %-a allergiás rá?
Ha allergiás vagyok, akkor ugye halálos?
Vagy egyéb tünetekkel is jelentkezhet allergia?
Nekem múlt héten volt ilyen utószezonbeli darázscsípéses esetem. Az alkaromat csípte meg, és allergiás vagyok rá, de nem halálosan. van az allergiának halálos és nem halálos, csak végtelenül kellemetlen foka. Én ez utóbbi vagyok, ez volt életem kb negyedik darázscsípése. Tüneteim: daganat, feszülés, viszketés, bőr kiszáradása, vörösség, néha lilulás.
A csípés utáni másodpercekben iszonyú szúró érzésem van, mintha még mindig csípne a dög. Az igazán kellemetlen tünetek kb 8-10 órával a csípés után kezdenek kialakulni igazán, addigra már terjed a pír és a daganat.
Minden esetben dokihoz mentem vele eddig, antihisztamint, allergiagyógyszert és egyszer antibiotikumot is kaptam rá.
Szóval én nem halok meg, de van ismerősöm, akinek bárhol történő cspíés után azonnal a torka dagad, és fuldoklik. Neki epipenje van.
Köszi.
Akkor tehát nem egyből fulladnék.
Nekem ez volt a második csípésem életemben.
Most az ujjamon, kertészkedés közben.
Kicsit duzzadt, feszül, pár perc telt el.
Már rég bebizonyították, hogy a kalcium teljesen hatástalan, és nem szokták ilyenkor adni.
Ez régen volt?
Már orvos sem ajánlja.
Semmi hatása nincs az allergiára.
Az a lényeg!
Nálam már a feszülés meg a pici duzzanat is lement, 2 óra telt el. Így már nem aggódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!