Inhaláláshoz miért javasolják só adagolását, amikor minden középiskolai oldhatósági számítási feladat azon alapul, hogy a só nem párolog az oldatból?
Figyelt kérdés
Megfázás, nátha, influenza, allergia setén javasolt az inhalálás: ez történhet szárított gyógynövények adagolásával a forró vízbe (kamilla, kakukkfű, hérsfavirág), különféle illóolajokkal (diapulmon, eukaliptuszolaj), gyóygszerekkel (brómhexin). Sok leírásban a konyhasó, illetve különösen a tengeri só (?) adagolását is javasolják, ám figyelmeztetvén arra, hogy az mindenképpen jódozatlan só legyen. Ugyanakkor közismert, hogy szinte minden általános iskolai, vagy középiskolai oldhatósággal kapcsolatos számítási feladat azon alapul, hogy az oldatból a sótartalom nem párolog el, hanem csak a víz, vagy egyéb oldószer. Ezeket az említett feladatokat szerintem mindenki jól ismeri - szinte már a könyökünkön jön ki - a rettegett kémia tanórákról, a röpdolgozatokból, az érettségiről vagy éppen a felvételi, esetleg tanulmányi verseny feladatsorokból, egyetemi, főiskolai ZH-kból. Most akkor mi az igazság?2019. aug. 16. 12:39
1/1 anonim válasza:
Azért, mert amikor a sóoldat párolog, akkor a só is párolog belőle. Ha az iskolában nem ezt tanítják, akkor tévednek. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!