Mitévő legyek, ha a húgom egy igazi zsarnok?
21 éves vagyok, egyetemista. A költözés egyelőre anyagi okokból kifolyólag nem opció.
A 13 éves húgom konkrétan azt hiszi, hogyha valahol személyzet van, akkor azok szolgák, és most nem viccelek. Bármiben is kap segítséget bárkitől, egy köszönömöt sem ereszt meg, közben meg egy szendvicset képtelen csinálni magának ennyi idősen. Szereztem neki telefont, mert az volt a szíve vágya, egy csomót segítek neki, ő meg annyira nem képes, hogy időben elmenjen zuhanyozni, hogy nekem ne éjfélkor kelljen, ha hazaérek munka után. Tegnap jött haza az osztálykirándulásról, és KFC-s kajáról álmodozott, szóval vettem egy nagy kosarat, amiben hús, meg krumpli van. Annak a felét megkapta. (Annyival a felnőtt barátom is jól lakik simán, tehát nem kevés adag.) Erre mi volt a reakciója, amikor meglátta? "Csak ennyi?! Azt hittem, hamburgert is kapok!" És meg se köszönte. Rémálom. Mit csináljak? A szüleimet is csak rabszolgának tekinti, apámmal üvölt a telefonba, hogy jöjjön érte iskola után kocsival, stb.
Én voltam tervezve, és ő csúszott be anyáméknak. Aztán mindig azt hitték a szüleim pici korában, hogy én vagyok a rosszabb kölyök, pedig semmit sem csináltam tönnyire.
Hát, a hamburgeres szitura már nem kapott tőlem se kedves reakciót.
Én ezek után nem fogok neki kedveskedni, mert úgy látom, hogy bármilyeen rendes is vagyok vele, csak visszaél a dolgokkal. Ha meg kijön a fürdőből, de nem megy vissza időben, akkor bemegyek én. :D (Mert ez szokása, hogy járatja a fűtőtestet, aztán kijön, és még nem fürdik, csak húzza az időt.)
Köszönöm a válasokat! :)
anyukadėk is szenvednek a helyzettől de nem tudják mit csináljanak..? azt amit eddig nem tettek meg.(nevelni!!!) az utolsó pillanatban vannak hogy ne legyen ennél is rosszabb a helyzet..! Le kell vele ülni megbeszélni hogy ez így nem mehet tovább, és mostantól az ő ėrdekėben is, de másképpen lesznek a dolgok. Vegye ki a részét a hazimunkaba, stb.
Ha hisztizik nem kell vele foglalkozni. es főleg nem ugrálni neki amikor valamit akar. Legyen elvárás hogy normálisan beszeljen es köszönje meg ha valamit kap vagy tesznek ėrte. Nagyon nehez lesz, mert eddig jol tudta hogy ő iranyit otthon, de ha kitartóak vagytok akkor előbb utóbb normalizalodik a helyzet.
Ja es persze kell hogy legyen bünti-amit be is kell tartatni, ha olyat tesz,ami miatt megėrdemli.
Minden csak rajtatok illetve a szüleid hozzáállásán múlik!!
sok sikert!
Pofozni?? Normálisak vagytok??
Igen, néha egy jó időben adott nevelő célzatú pofon jó lehet, de ritka esetekben, és ez nem az!
Nevelni kell.
Például az is jó lenne, ha zsebpénzt kapna. Ez nem egy fix összeg, hanem beleszámít a heti viselkedése, házimunka, ilyenek is.
Meg kell tanulnia, hogy a pénznek értéke van, meg kell dolgozni érte.
Illetve ha kér valamit, azt ne úgy tegye, hogy "Fater, basszus, húzzál már ide értem" hanem "apa, elhoznál suli után kérlek?"
Sajnos senki nem beszéli az udvariatlan nyelvet a családban, így saaajnos nem érti senki, hogy mit szeretne, ha üvöltözik. Ha szépen kéri, akkor már megértitek, és átgondoljátok :)
Jaaa rángasd meg1,kicsit.xdd
Amugy a sport jó ötlet legalább levezetheti a felesleges energiáit stb stb:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!