Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mitévő legyek, ha a húgom egy...

Mitévő legyek, ha a húgom egy igazi zsarnok?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, egyetemista. A költözés egyelőre anyagi okokból kifolyólag nem opció.

A 13 éves húgom konkrétan azt hiszi, hogyha valahol személyzet van, akkor azok szolgák, és most nem viccelek. Bármiben is kap segítséget bárkitől, egy köszönömöt sem ereszt meg, közben meg egy szendvicset képtelen csinálni magának ennyi idősen. Szereztem neki telefont, mert az volt a szíve vágya, egy csomót segítek neki, ő meg annyira nem képes, hogy időben elmenjen zuhanyozni, hogy nekem ne éjfélkor kelljen, ha hazaérek munka után. Tegnap jött haza az osztálykirándulásról, és KFC-s kajáról álmodozott, szóval vettem egy nagy kosarat, amiben hús, meg krumpli van. Annak a felét megkapta. (Annyival a felnőtt barátom is jól lakik simán, tehát nem kevés adag.) Erre mi volt a reakciója, amikor meglátta? "Csak ennyi?! Azt hittem, hamburgert is kapok!" És meg se köszönte. Rémálom. Mit csináljak? A szüleimet is csak rabszolgának tekinti, apámmal üvölt a telefonba, hogy jöjjön érte iskola után kocsival, stb.

2019. máj. 10. 08:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
87%
...180 fokos fordulat...
2019. máj. 10. 09:44
 12/28 anonim ***** válasza:
59%
Egyszerű, nem leszel a csicskája. Először hisztizik, de majd megszokja. Pont.
2019. máj. 10. 10:23
 13/28 anonim ***** válasza:
22%

Egy fél kosár kfcs kaja nagyon kevés, pláne egy tininek:)

Amúgy szerintem a figyelmet hiányolja. Ha enne kfcs kaját, tudnod kéne, miket szeret, mert a tesója vagy. A szép gesztus csak figyelemmel a tutti.

Másrészt egy kis görcs, de biztos emlékszel, hogy neked is rettentő nehéz volt régen ebben a korban, most keresi önmagát, meg el is akarja fogadtatni magát másokkal, és akarja azt is, hogy figyelembe vegyék, amit mond.

Viszont, te csak a tesója vagy. Ha nem köszön meg valamit, legközelebb mondd, hogy a múltkorit sem köszönted meg, ezt minek tenném meg?

Nehéz ilyen nagy korkülönbséggel tesónak lenni, mert féligmeddig anyaként nézed már, nem tesóként, gondolom mikor kicsi volt is gondoskodnod kellett róla valamilyen szinten..

Nem a te dolgod, szólj a szüleidnek, hogy a lányuk suttyó, tegyenek valamit, ha azt akarják, hogy tesóként kedveld, különben el fogod kerülni.

Gondolom kései gyerek és idősek a szüleitek..

2019. máj. 10. 10:30
 14/28 anonim ***** válasza:
21%
Jön majd a lepontozás ezerrel de egy kis nevelőjellegű pofon is jót tenne a hercegnőnek. Mond meg neki, hogy te úgy használod ki az erőfölényed ahogy ő azt a helyzetet ahol megengedett hogy zsarnokoskodjon holott ez nem normális. Illetve örülhet mert te nem ilyen vagy, nem magadért hanem ő érte adtad a taslit, nem mindenki ilyen szerencsés mint ő. Szóval gondolja át akar egy kis ribizliként viselkedni..
2019. máj. 10. 10:58
 15/28 anonim ***** válasza:
a szülők mit reagalnak erre a viselkedesre..?
2019. máj. 10. 11:17
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

"de egy kis nevelőjellegű pofon is jót tenne a hercegnőnek."

Persze, pofozzák fel, mert ilyenre nevelték. Logikus.

Vannak sokkal jobb és hatékonyabb nevelési módszerek a pofonnál.

És ha mással nem nevelték, ezzel majd minden egy csapásra (szó szerint) megváltozik, ugye???

Nem is tudná, miért pofozzák...

2019. máj. 10. 11:29
 17/28 anonim ***** válasza:
72%

Azt miért nem veszi senki figyelembe, hogy nem egy felnőttről van szó, hanem egy Kamaszról! Ilyenkor a legönzőbbek, flegmák, pofátlanok stb. A legnehezebb kor, ezt minden szülő csak túlélni akarja.

Üljetek le ezeket átbeszélni vele is, néha nem ártana felvenni ezeket a hisztiket és visszahallgattatni vele. Lehet másképp látná saját magát. Tombolnak benne a hormonok, nőiesedik, nem is felnőtt, nem is gyerek, ilyenek a kamaszok általában. Vannak kivételek oersze.

2019. máj. 10. 12:16
 18/28 anonim válasza:
80%

Szia!

Ha jót akarsz magadnak, ajanlom, hogy változtass a hozzáállásodon, ugyanis még így is túl kedves vagy hozzá!

Hidd el, ha flegma leszel vele, és nem ugrálod körbe, akkor megnyugszik és elkezd élni. Tapasztalatból beszélek...

19 vagyok, húgom 15, de alapvetően ő hordja otthon a nadrágot, ahogyan te írtad, zsarnok. Borzasztóan nagy az egója, a szüleink válása óta ilyen, pont a kamaszkor elején történt, ez lehet az oka.Anyámnak új barátja lett és őt is terrorizálja (értsd úgy, hogy nem foghatta meg a kezét anyámnak, a jelenlétében nem csókolhatta meg, folyton azt leste, mikor tud belekötni akár étkezésekkor, stb.) Szóval nagyon gáz, nem tudjuk leállítani.

Visszabeszél, ha kell rúg, harap, és képes anyámat is megütni, ha például a telefonját próbálja tőle elkobozni.Fiúzik, nem tanul többet 30 percnél egy nap, telefonfüggő, a körmei hosszabbak, mint a megengedett. Ha be akarunk menni a szobájába, kopognunk kell majd jön a válasz, hogy "Mi van?"

Csodálkozom is, hogy hogyan bírom ki, hogy ne tépjem minden percben, de van amikor muszáj, mert az én szobám neki nem tabu és mindent ellop.

Bezzeg, ha én kérek valamit tőle, akkor csak felröhög, hogy hogy képzelem, mert az az övé. Gyerekes vagyok szerinte, mert ragaszkodom az elveimhez, és hogy a zenei ízlésem, illetve a hangom borzalmas, és csak a számára elfogadott a gangsterrap.

Ha TV-t néz (Éjjel nappal Budapest), akkor nem mehetek ki, rá se nézhetek a TV-re (persze ezeket nem veszem komolyan, nem táncolok úgy ahogyan ő fütyül).

Ja, és a fiúk terén se semmi. Nála csak olyanok jöhetnek szóba, akik helyesek, flegmák, magyar zenét szeretnek, cigiznek, piálnak, és kockahasuk van.

A jövőképéről: szerintem nincs tisztában azzal, hogy elrontja az életét, ha továbbra is így folytatja, max műkörmös lehet belőle.De én biztos nem fogom őt kisegíteni anyagilag, ha jön kuncsorogni. Amit adott nekem, azt kapja vissza!

Remélem az én helyzetemből tudsz következtetni Kérdező, mert ez a 2 év bőven elég arra, hogy ilyenné változzon.Én hagytam, te ne!

Ha van még kérdésed, vagy csak beszélgetnél még erről, nyugodtan írj privátot!

2019. máj. 10. 12:36
 19/28 anonim ***** válasza:
43%
#18 Amúgy a te húgod pont olyan, akit én teljes mértékben megértek. Azt hogy a szülei elválnak, egy kiskamasz nagy traumaként élheti meg és persze hogy nem fogja elfogadni az anyja új párját. Neki már akkor segíteni kellett volna, de gondolom anyuci el volt foglalva az új palival.
2019. máj. 10. 13:05
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Nem az anyja vagy, francnak kötesz rá.

Amúgymeg a szüleid is tehetnének ellene,de ha nem tesznek ne is haragudj megérdemlik a sorsukat

2019. máj. 10. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!