Kérnétek benzinpénzt ezért?
A nővéremnek és a sógoromnak van 2 óvódás korú gyereke, akikért természetesen mindent megtennék, csak úgy mint a nővéremért.
A nővérem az új munkahelyén 10-től este 6-ig dolgozik, a sógorom meg "főnök" így ő kedve szerint bemegy reggel, és rendszerint délután 2-kor hazamegy.
A gyerekekért viszont 4-kor kell óvodába menni.Viszont mivel az agglomerációban élünk ilyenkor megőrül a város, 30-40 percig állunk a dugóban az óvodától hazáig.
Régen semmi gond nem volt, a nővérem ment a gyerekekért, és le volt tudva minden.
Amióta új munkahelye van a sógorom lett megkérve eme nehéz feladatra.
Viszont életveszélyesen közlekedik, teljesen bekattan a dugóban, saját elmondása szerint is idegbeteg lesz ha 15 percnél többet kell állnia.
Ezt tudtuk róla,hogy nem bírja a dugót, de gondoltuk felnőtt vezetőbeosztású felelősségteljes apukaként menni fog ez.Hát nem.
Az még hagyján,hogy a kanyarodósávból,forgalom elől elzárt területeken próbál előnyre szert tenni, meg hogy nagy sebességgel előzi az éppen üres szembe sávból a masszívan beállt sort.Egy idő után rátért a járdára,kerékpárútra is, és rendszeresen ezt csinálta.
Videóra is vették egyszer amiből nem lett ügye,de utána elsodort egy kerékpárost, és egyszer a helyi közterületesek meg egyszer egy rendőr is megbüntette alkalmanként 50-50 ezer forintra.A kerékpárossal meg majd a bíróságon találkozik még.
A gyerekek is mondták, hogy félek az apjuk mellett mikor az óvodából hozza haza őket, mert sürgeti őket, mérges a dugóban, kiabál ki az ablakon és nagyon gyorsan megy 8gyorsan megy amikor tud).
A sógorom meg felháborodva mondta,hogy hát ő nem véletlen jár haza 2-re mert nem akar dugóban állni.A büntetések meg cseppet sem hatották meg, neki megért 100 ezret.
Így a nővérem megkért, hogy munkából hazafelé jövet vegyem fel én a gyereket, nagyon hálás lenne érte.
Természetesen azonnal igent mondtam, és örömmel segítek neki, főleg ha a sógorom ezt műveli.
Nekem ez napi 25 plusz km, és kicsit több mint 1 órával később érek haza.
Az idő a legkevesebb, de egy hónap után utánaszámoltam, és nekem ez majdnem 15 ezer forint plusz költség benzinben.
Nem a világvége, meg relatíve nem is nagy összeg, de nekem azért számít.
A nővéreméknek nem nagy összeg, és bár ők is sokszor segítettek rajtunk (nem anyagi formában) de én úgy gondolom, hogy az az 1 óra plusz a szívesség amiért nem kérhetek semmit.Viszont az üzemanyagot szeretném elkérni.
Tanácstalan vagyok, mert nem halnék bele ha nem fizetnék ki, de azért bosszant is,hogy a sógorom is megtehetné ezt, de nem akarja.
Úgy vagyok vele,hogy a nővéremnek és a gyerekeknek segítek ezzel, de közben tudom, hogy a sógoromnak a legnagyobb segítség ez az egész.
Meg ha kitudott 100 ezret fizetni a rendőrnek, nekem is kifizethetne 15-öt havonta.Ha ő jár a gyerekekért vagy baleset lesz a vége, vagy bevonják a jogosítványát, gondolom egyik sem érdeke.
Elkérjem a pénzt, vagy tróger dolog lenne?
Ha már ilyen helyzetbe hoztam magam, akkor elkérném a pénzt,bár eleve el se vállaltam volna. Gondolj csak bele, ha mondjuk neked dolgod van munka után, vagy beteg leszel, vagy egyszerűen csak fáradt vagy, megjött...mittudomén, akkor majd te fogsz sűrű elnézéseket kérni, hogy a tesódnak kell megoldani a saját gyerekeit?? Ha apuka ennyire gáz, akkor fizessenek valakit, akinek ez a feladata, esetleg egy kicsit játszik is a gyerekekkel ovi után, hogy apukának semmilyen dolga ne legyen velük.
Elképesztő mik vannak..értem én, hogy a tesód, meg szereted a gyerekeit, de ezt tényleg éveken át fogod jófejségből csinálni? :O
Nekem is vannak gyerekeim, de ha nagyon nem értem oda vagy akármi, akkor szülőtársakkal megoldottuk oda-vissza alapon és nem napi szinten! Szerintem inkább a tesódnak kéne a férjével elbeszélgetni a szülőségről, felelősségről, házasságról..stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!