Miert viselkedik így a nővérem?
Nővéreméknek csak lombikkal lehet babájuk, ami a második lombik alkalmával össze is jött nekik. Mindenki kicsattanó örömmel fogadta, hogy babát vár, a párja minden kívánságát lesi. 1 hónapon belül kiderült, hogy én is babát várok, spontán fogant, úgy döntöttünk 30 felett itt az ideje a gyermekáldásnak. A nővérem viszont nem örül, teljesen ledöbbent. A fejemhez vágta, hogy hogy milyen dolog ez, és képzeljem el, hogy ha nekik nem marad meg a baba a terhessége elején, nekünk meg igen, az hogy esne neki. Ezek után csak romlott a helyzet, hisztis lett, mindent a fejemhez vág.. Pl:"az én gyerekem nem egyenlő, az ő régóta hőnáhított babájával.' A nagyszülők felajánlották, hogy mindkettőnk részére megveszik a babakocsit. Elmentünk a boltba, körülnéztünk, nekem megtetszett egy 80ezer forink értékű 3in1 kocsi. A szüleink fejenként 100-100 ezret szánnak a születendő unokákra, ezért anyu mondta, hogy keressünk még a kocsi mellé valamit. Mire a tesóm felcsattant, hogy adjam neki a 20 ezer részemet, mert az ő különleges gyerekének nem akármilyen kocsi kell ám. Mondanom sem kell, hogy végül nem lett babakocsija, én meg boldogan távoztam a babakocsival, és pár aprósággal. Anyu odaadta inkább neki a pénzt, hogy ha szeretnék pótolják ki, de többet nem tudnak rászánni.. ennyi, röviden, tömören.
Tanács? Észrevétel? Sírba teszi a családot ezzel a viselkedéssel.
Ez borzasztó, hogy anővéred egy önző, rosszindulatú hisztérika ...
Ne hagyd magad! De ez alatt nem azt értem, hogy cirkuszolj vele. Hanem azt, hogy ha ilyenekt mond, hogy a te gyereked kevesebb az övénél, akkor szépen felállsz, és jól hallható, higgadt hangon azt mondod neki: "Gizi, a testvérem vagy, szeretlek. De ha még egyszer ilyet mondasz a gyerekemre, többé nem állunk veled szóba, mert ezt nem tűröm. Gondolkodj el rajta: olyan emberré lettél, amilyen soha, senki nem akar lenni."
És elköszönsz, otthagyod. Nem reagálsz semmiféle hepciáskodásra.
Nem vagy köteles eltűrni a testvéred aljas, szemét szövegelését, és nem, erre nem indok az sem, hogy neki teherbeesési nehézségei voltak.
Tudod, azt szoktam mondani, hogy a nehéz idők hozzák ki mindenki valódi énjét: a szegénység, a teherbeesési bajok, azaz mindne olyan helyzet, amiben tehetetlenül vergődőnek érzi magát valaki.
Nos, a nővéred ilyen ember.
Én lehet megkérdezném tőle, hogy "ha a szomszéd nő esett volna teherbe, hozzá is átmennél számonkérni ezt hivatkozva arra hogy milyen érzés lenne ha neked esetleg nem sikerülne, neki meg igen".
Vannak emberek akik a saját problémájuk miatt másban akarnak lelkiismeretfurdalást kelteni, gondolom ez is egyfajta védekezési mechanizmus.
Az ön-promózás is ennek a része valószínűleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!