Csak engem idegesít az amit a bátyám csinál?
A bátyám 19 éves. Még otthon lakik, tanul. Most éppen nyári szünet van,ezáltal sok időd töltünk egy légtérben (csaladi nyaralások,+ itthon ülős fajták vagyunk,főleg ebben a melegben)
Szóval a bátyám fülében mindig benne vana fülhallgató. Amikor nyaraltunk akkor is szálláson,evés közben,itthon is most evett ,közben néz valami videót. Ha hozzászólunk, sokszor nem hallja,ha pedig megpróbálunk beszélni vele erről,csak magába fordul. Rettentően idegesìt ez az egész. Mit lehetne tenni? Szerintem ez nem normális.
"szeretne pszichológushoz menni"
Akkor segítsetek neki ebben. Ezt lehetne tenni, egyértelmű.
# 7 Abszolút nincs igazad és még ragaszkodsz is hozzá. Ha nekem nem hiszel, akkor linkelek hiteles forrásokat:
Különösen az utolsót figyeld!
"Nehezen barátkozó, befelé forduló típusú, külső világtól elforduló."
(idegen-szavak.hu)
Nehezen barátkozóból következik, hogy nem tud úgy kapcsolatot teremteni, mint "normális" emberek
"Nem is beszélve azokról a közkeletű elképzelésekről, miszerint a nyugati világban csak a kifele, a külvilág felé forduló, szereplési vágytól duzzadó, magabiztos fellépésű extrovertáltak az élet császárai, a többnyire esetlen és bizonytalan introvertáltaknak pedig, akik állandó kapcsolatépítés helyett inkább befelé figyelnek, nem terem babér."
(hvg.hu)
Ebből is jól kivehető, hogy a kapcsolatépítés problémás az introvertált embernek.
"Mivel a társas helyzetekben jelentkező félénkség gyakran kamaszok, fiatal felnőttek életét keseríti, ez a probléma kihathat a személyiség fejlődésére. Vagyis az élet azon területein verheti béklyóba a személyt, amelyek birtokba vétele éppen akkor zajlik. Magyarul a serdülőknél, fiatal felnőtteknél jelentkező félénkség a kortárs kapcsolatok kialakításában, a párválasztásban tud pokoli kínokat okozni, továbbá időnként a pályaválasztást és a későbbi munkahelyi előmenetelt is megnehezítheti, korlátozhatja."
(pszichologus-maganrendeles.hu)
Míg az előző egy híroldalról származó cikk, ez utóbbit Bimbó Melinda, klinikai szakpszichológus írta. Azért vele csak nem fogsz vitába szállni.
"az introvertáltság veleszületett tulajdonság"
Nem tolakodni akarok, de nem tulajdonság, hanem személyiségzavar és nem feltétlen velünk születik. A körülmények is kihozhatják, vagy épp elősegíthetik a gyógyulást. Nem bántani akartalak, csak pontosítok!
Istenem, engem is ezzel kergettek a sírba anyámék, mikor otthon laktam. Kötelező volt hallgatni a csöndet, vagy a mosógép/fűnyíró zúgását, kikeltek magukból, ha zenét merészeltem hallgatni...
Hálistennek elköltöztem és most már nem kötelező kussban ücsörögni :)
Már az is baj, ha valaki zenét akar hallgatni, vagy videót akar nézni? Ez komoly?
Ráadásul van olyan jó fej, hogy titeket nem akar zavarni vele, ez aztán tényleg felháborító :D
Az már más tészta, hogy nem segítőkész. Beszélgessetek el vele, nagykorú, végső esetben ultimátumot is lehet neki adni (részt vesz a feladatokban, vagy húzzon el)
A pszichológust viszont nem egészen értem, ide minek kéne.
Mondjuk ha ő szeretne menni, akkor meg végleg nem értem a problémát, menjen akkor, és kész.
(Introvertált vagyok, van párkapcsolatom, sokat mozgok, és most jókat nevetek a sok marhaságon, amit itt összehordtak a válaszolók az introvertáltságról :D )
Ő most így jól érzi magát. Téged zavar, így te változtass. Csak a hozzáállásodon változtass , azt kész. Végülis olyan igazából nem árt vele senkinek, hogy folyton csak zenét hallgat, szóval hagyjad, őneki nincs rá most igénye/szüksége jelenleg , hogy veletek foglalkozzon, tartsd tiszteletben
tán vagy nem tom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!