Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyi pénzt illik adni Ha...

Gargamella kérdése:

Mennyi pénzt illik adni Ha bátyám nösül? További infó lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!Elöször is kezdem azzal hogy nem vagyok irigy,skót,garasoskodó.A második dolog hogy már 13 éve külföldön élek.5 év Csehország,8 Hollandia.

Bátyám ma nösül,a pénzt már elkészítettem,100€.De a lánybúcsún,ahol teljesen ki voltam utálva úgymond,elgondolkodtam.Valójában én nagyon csodálkozom hogy meghívtak.Már van egy 3 éves kislányuk is,akinek Ha vagyok és szólnak megveszem neki.

De a kedves bátyám Még életemben egy jó szót nem szólt hozzam,soha Még egy sms’t sem kaptam,interneten sem keresett sosem a 13 év alatt.

Én az elején megtettem amit tudtam különben,de feladtam egy idö után.

A sógornöt csak mások érdeklik,másokról pletykál,mindenkit Csak gúnyosan kinevet,szóval el tudom képzelni hogy beszél rólam.

A polgári esküvöben semmi részem/Mert Csak azt tartanak/,mindent szüleim rendeznek szinte.Szóval azon gondolkodtam nem adok nekik pénzt,Vagy Csak 50€,a 100€t pedig inkabb odaadom szüleimnek.

Pofátlanság?Vagy igenis igazam van?!

2018. jún. 30. 07:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

Én testvérként kb 50 ezer forintot adnék (annak megfelelő eurót).

Viszont ha az elmúlt években (13 év alatt) nem keresték Veled a kapcsolatot, akkor nem mennék el az esküvőre. A persze a szülőket előre tájékoztatnám, hogy nem engednek el a munkahelyemről...

Így legalább megspórolsz egy kis pénzt és az elkövetkező 13 évben tutira nem fognak keresni.

2018. jún. 30. 07:48
 12/17 anonim ***** válasza:
47%
"viszont oszinten , nem lehet h a te hibad h nem kerestek?..." => De, biztosan. Csakis az lehet hibás mindig, aki a kérdéseket kiírja.
2018. jún. 30. 08:17
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Èn megèrtem a kèrdezőt 2 okból. 1. Ha nincs kapcsolat èrthető, h nincs kedve jönni 2. Akik azzal jöttek, hogy ez kevès valóban az, de neki a hazajövetele is sok. Ès az is az esküvő költsègeihez tartozik. Amúgy... ok h ez most egy speciàlis eset, mert ő költözött el. De èn voltam több olyan esküvőn is tàvoli rokonnàl, vagy baràtnàl. H szólatak mind előre h esküvő lesz telefonon mert h mindenkit szeretnènek ott làtni, ès keresik a jó dàtumot. Persze megyünk, majd hozzàtok a meghìvót. Mikor mindenkivel megìgertettek h ott lesz, megszerveztek nem viccelek 200-250km tavolsagra az eredeti lakhelyüktöl,meg a nàsznèp lakhelyètöl, mondvàn nekik ennyi emberre ott olcsóbb a terem kaja. Persze nem kaptak annyi pènzt, mint egyèb esetben, hisz mindenki tankolt, pàlyamatricàt vett, szàllàst (mert nem tudom mi ez az új divatosdi, az èn időmben az egesz nasznepet illett elszallasolni, nem mèg ők fizetik a szallodat mert en a vilagvegen eskudok) szóval sok dolog függvènye ki mennyit ad. Itt nagy volt a meglepetès. Mindegyik lagziban... persze aki visszamondta mert nem volt 35.000-40.000 ftja az ajandek melle pluszba (szallas, tankolas, palyamatrica stb) arra meg voltak mindharom lagziban sertve meg ő volt a bunkó, h telefonon előre lett a dàtum egyeztetve.... ilyen esetben ha 40.000 csak az egyeb költsèg akkor 100 euro mèg 2 emberre is elèg mert az màr 60.000 mivel a pàr a Holdon esküdik, h a kaja nekik 500 ft-tal olcsóbb legyen... azert tavoli embernek 60.000 ket fore eleg, csak ugy kell megszervezni h azt boritekban oda lehessen adni, ne benzinre meg ideoda menjen el, a pàr garasoskodàsa miatt. Èrtem h itt tök màs a helyzet, csak kikivankozott h 100 euro mas helyzetben meg elèg....
2018. jún. 30. 08:25
 14/17 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező már itthon van, hiszen részt vett a lánybúcsún, ahol ahogy ő fogalmaz "ki lett utálva."

Na ebből gondolom, hogy csak udvariassági meghívás volt.

Kár volt az utazásodra költened.

De ha már így alakult, add oda nekik a 100 eurót, ne mondják, hogy sóher vagy. / bár szerintem így is megkapod/

2018. jún. 30. 09:07
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Én megoldnám azzal, hogy elmegyek a szertartásra, a lagzit pedig kihagyom. Így illendőségből ott voltam, de nem kell jópofizni utána meg pénzt osztogatni.
2018. jún. 30. 10:11
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

"ha elfogadtad a meghívást, a 100euro igen kevés"

Nagyon sok olyan családot ismerek ahol a 100euró sok pénznek számít, és hatalmas érvágás lenne annyit kiadni egy esküvő miatt. Jó esetben nem kellene azt nézni hogy ki mennyit ad, hanem örülni hogy megtisztel a jelenlétével életed egyik legfontosabb napján. Miért kéne szégyenkezni hogy mennyit tudsz adni!? Ha 50 akkor 50... ennyi telik most tőled.

Ha nem szívből adod azt az akár 50eurót (ami szerintem reális) akkor el se menj, mert akkor csak pénzkidobás.

2018. jún. 30. 11:35
 17/17 anonim ***** válasza:
19%
Most miért lettem lepontozva?
2018. jún. 30. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!