Mennyi pénzt illik adni Ha bátyám nösül? További infó lent!
Sziasztok!Elöször is kezdem azzal hogy nem vagyok irigy,skót,garasoskodó.A második dolog hogy már 13 éve külföldön élek.5 év Csehország,8 Hollandia.
Bátyám ma nösül,a pénzt már elkészítettem,100€.De a lánybúcsún,ahol teljesen ki voltam utálva úgymond,elgondolkodtam.Valójában én nagyon csodálkozom hogy meghívtak.Már van egy 3 éves kislányuk is,akinek Ha vagyok és szólnak megveszem neki.
De a kedves bátyám Még életemben egy jó szót nem szólt hozzam,soha Még egy sms’t sem kaptam,interneten sem keresett sosem a 13 év alatt.
Én az elején megtettem amit tudtam különben,de feladtam egy idö után.
A sógornöt csak mások érdeklik,másokról pletykál,mindenkit Csak gúnyosan kinevet,szóval el tudom képzelni hogy beszél rólam.
A polgári esküvöben semmi részem/Mert Csak azt tartanak/,mindent szüleim rendeznek szinte.Szóval azon gondolkodtam nem adok nekik pénzt,Vagy Csak 50€,a 100€t pedig inkabb odaadom szüleimnek.
Pofátlanság?Vagy igenis igazam van?!
Én testvérként kb 50 ezer forintot adnék (annak megfelelő eurót).
Viszont ha az elmúlt években (13 év alatt) nem keresték Veled a kapcsolatot, akkor nem mennék el az esküvőre. A persze a szülőket előre tájékoztatnám, hogy nem engednek el a munkahelyemről...
Így legalább megspórolsz egy kis pénzt és az elkövetkező 13 évben tutira nem fognak keresni.
A kérdező már itthon van, hiszen részt vett a lánybúcsún, ahol ahogy ő fogalmaz "ki lett utálva."
Na ebből gondolom, hogy csak udvariassági meghívás volt.
Kár volt az utazásodra költened.
De ha már így alakult, add oda nekik a 100 eurót, ne mondják, hogy sóher vagy. / bár szerintem így is megkapod/
"ha elfogadtad a meghívást, a 100euro igen kevés"
Nagyon sok olyan családot ismerek ahol a 100euró sok pénznek számít, és hatalmas érvágás lenne annyit kiadni egy esküvő miatt. Jó esetben nem kellene azt nézni hogy ki mennyit ad, hanem örülni hogy megtisztel a jelenlétével életed egyik legfontosabb napján. Miért kéne szégyenkezni hogy mennyit tudsz adni!? Ha 50 akkor 50... ennyi telik most tőled.
Ha nem szívből adod azt az akár 50eurót (ami szerintem reális) akkor el se menj, mert akkor csak pénzkidobás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!