Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehetne rávenni a...

Hogyan lehetne rávenni a bátyámat, hogy forduljon pszichológushoz/pszichiáterhez?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a testvérem 25, gyerekkorunkban ért minket egy nagyobb trauma, amit ő sajnos nem volt képes feldolgozni (pedig három évig jártunk miatta agyturkászhoz). Vagyis ez az én véleményem. A fiúnak komoly hangulat ingadozásai vannak, vagy konkrétan olyan ideges és úgy üvölt, hogy te gyorstárcsazóba rakod a rendőrséget, mert bármi esélye meg van, hogy most agyonver vagy napokig ki se jön a szobájából, nem eszik, nem beszél csak fekszik a besötétített szobában.

Most szakított a barátnője vele, mert borzalmasan egocentrikus a gyerek. Jó nagy vita is volt belőle, mert a drága bátyám bezárta a szobába a lányt és ne engedte ki. Zsaruk meg ilyesmi. Lényeg a lényeg jelen pillanatban a fiú rendkívül magaalatt van. Anyám retteg, hogy esetleg kárt tesz magában. Három napja nem evett, ma elment dolgozni, és ez azért para, mivel ő vezet egész nap.

Véleményem szerint bipoláris zavara van, de természetesen nem értek ehhez nem pszichológiát tanulok. Mindenesetre valami ilyesmit tippelek a hangulat ingadozások miatt.

Pszichológusról - mondjuk szerintem ide pszichiáter kell inkább gyógyszerekkel - hallani sem akar. Mit lehetne tenni? Mert ő tényleg soha nem fogja beismerni, hogy nem normális amit csinál. Így viszont ebbe anyám fog beleroppani ezt pedig nem szeretném.

Elnézést az esetleges helyesírási hibákért, telefonról írom ki az autocorrectem pedig egy szórakoztató dolog.

2018. máj. 21. 11:44
1 2
 11/12 anonim válasza:
A vezetéshez nem kell pszichológiai vizsgálat
2018. máj. 26. 14:17
 12/12 anonim válasza:
Sajnos, ismerősöm bipoláris, de egyszer beismeri, hogy beteg. Máskor nem. Így terápiára sem jár. A gyógyszereket sem szedi be mindig.
2018. máj. 26. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!