Mit tegyünk a kezelhetetlen tesvéremmel?
Anyukátok reagálja túl ezt az érettségi mizéria dolgot.
Nem tartja annyira a gyerekeit, hogy belássa; maguktól is tanulnak.
Próbáld megbeszélni a testvéreiddel, hogy az, hogy veled most többet foglalkozik anyud, az nem jelenti azt, hogy őket kevésbé szereti, és hogy te is szereted őket, csak most nem érsz rá, a problémáikkal továbbra is fordulhatnak anyuhoz, vagy hozzád.
És hogy neked magadnak a legkellemetlenebb ez az állandó tukmálás, meg tanulás-számonkérés téma. És hogy mire ők fognak érettségizni, addigra reméled békésebben fogja azt megoldani a család.
Szia! Nem tudom, hogy miért, de talán 2012 után egy kicsit visszahúzódtál, és elfolytottad az érzéseidet. Az agresszivitása tényleg ott jöhet ki, hogy nem figyelnek rá. Mivel szeret még zenélni, és szívesen csinálja, csak lehet rájött, hogy azthiszik, mindent kibír, pedig Ő is egy ember, mint Te. Mivel valószínűleg különleges a gondolkodása, néhol kicsit elvont, nem könnyű neki igaz barátra szert tenni, nem tudja senkinek elmondani at érzéseit, bajait. Ezért biztos jó, hogy ott van az a lány akivel beszélhet róla. Ne érts félre, de nektek is igazodni kéne hozzá, nem csak neki hozzátok. Lehet, hogy csak arra az őszinte tesvéri, családi szeretetre, ölelésre vágyik amit olyan rég nem kapott meg. (Sajnálom, hogy ezt gondolod, de nagyon fáradtnak érzem magam belül. Nehéz visszafojtani a düht.)
Ui.: Azért szeretlek.
Szia, öcséd agressziója, szerintem főleg a kamaszkor miatt van. Ezt az időszakot csak átvészelni lehet. Én továbbra is ebben a nevelésben részesíteném, nem bűntetném mert akkor mégjobban romlana a helyzet. Szerintem a nehéz családi és anyagi háttér is kihatással van rá. (teljesen érthető családi és anyagi hátteretek van, csak szokatlan és ő még nem érti, hogy mindannyijan, főleg anyukád mennyit tesztek azétr, hogy ő boldog legyen) Ha, most hagyjátok akkor az nem azt jelenti, hogy nem fog felsőoktatásba jelentkezni, csak lehet, hogy később. Gondolom még nem tudja, hogy milyen irányba szeretne menni. Esetleg érettségi után megmondanám neki, hogy elmehet bármilyen országba egy évig. (ezt a britek szokták alkalmazni nyelvtanulás szempontja miatt) Persze ilyenkor nem nyelviskolába iratni, hanem hagyni hagy bulizza ki magát: Tudom ez a külföldi év nagyon nehezen kivitelezhető, de lehetne az a kikötés, hogy utánna felsőoktatásba kell jelentkeznie.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!