Milyen erzes ha van egy ikertesod?
Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, milyen érzés fiúnak vagy lánynak lenni, vagy milyen érzés, ha nincs tesód (nem is volt), milyen érzés, ha van (amióta tudod az eszed van tesód).
Nincs ikertesóm. De biztos, hogy nagyobb eséllyel méllyebb egy ikertesó testvérkapcsolat, mint egy normál testvér kapcsolat. Talán olyan lehet, mint egy jó barát kapcsolat versus legjobb barát kapcsolat.
De nem feltétlen. Akár az ellenkezője is lehet. Lehet, hogy pont utálod, hogy van egy ember, aki pont úgy néz ki, mint te.
Nekem is van jó és rossz testvéri kapcsolatom.
Egy síma testvérkapcsolat is lehet ugyanakkor annyira mély, mint egy ikertestvér kapcsolat. Pl az én lányaim nem ikrek, de akkor sem állnának közelebb egymáshoz, ha ikrek lennének, annyira közel állnak egymáshoz.
Fiú-lány ikerpár vagyunk, 19 évesek, én vagyok a lány. Nagyon szorosan kötődünk, mégis önálló személyiségünk van. Ha bármi történik velünk, az első gondolatunk elmondani a másiknak. Együtt járunk suliba, koncertre, rendezvényeke, hasonló az érdeklődési körünk, barátaink jó része közös.
Mégsem vagyunk összenőve. Mindkettőnknek van olyan hobbija, amit a másik nélkül ūz, és vannak külön barátaink, programjaink is, ahogy többször külön táborba mentünk.
Az egyik legerősebb érzés bennünk a féltés. Amikor a tesóm összejött a barátnőjével, nagyon aggódtam,hogy a lány nem fogja-e megbántani. Nem fúrtam, vagy ilyesmi, csak féltettem. Ő hasonlóan érzett, amikor barátom lett. De kiskorunkban is ez volt, ha a szüleink letolták valamiért az egyikünket, a másik is ott gunnyasztott mellette a büntiben, és nagyon sajnálta.
Ősztől főiskolára megyünk. Két teljesen eltérő szakot választottunk, de továbbra is egy helyen fogunk lakni. Azt hiszem, kell a fokozatosság az elszakadásban. Bár a legjobb az lenne, ha felnőttként is közel élhetnénk egymáshoz.
Ha össze akarom foglalni, hagyjuk élni egymást, de a fél szemünk ott a másikon. Ez biztonságot ad.
A nővérem ikrek. Egyikük imádta, a másikuk utálta. Gyermekkorában sem volt hajlandó hasonló ruhákat hordani meg utálta, hogy nincs saját szülinapja meg nem akart közös barátokat. Gyűlölte, hogy mindenki úgy hivatkozott rájuk suliban, hogy "az ikrek". És azt is utálta, hogy 5 perccel fiatalabb, ezért ő a "kicsi".
Most a világ két felén élnek és teljesen ugyanolyan az életük, ugyanazt szeretik, ugyanazt gondolják, ugyanolyan ruhákat vesznek anélkül, hogy megbeszélnék.
De már mindketten értékelik a köztük lévő különleges kapcsolatot.
Mi fiú-fiú ikertestvérek vagyunk.
Nagyon különbözünk egymástól. Ő magának való típus, én barátkozó. Nagyon különbözünk! Én túlbuzgó vagyok, ennek ő homlokegyenest az ellentéte. Képes szerintem 10 éven keresztül otthon lenni, úgy, hogy ki nem mozdul! Beszélni alig beszél. Holnapig tudnám sorolni.....
Jó, ha az embernek van ikertestvére, de néha rossz is, hogy egymás nyakán vagyunk. Most külön egyetemre mentünk, hála az Égnek! Én megőrültem volna mellette, félreértés ne essék, szeretem nagyon az ikertesómat, de nagyon különbözünk!
Emberi kapcsolatokat teljesen tönkreteszi egy ilyen típusú ikertestvér. Ő miatta nem tudtam igazán megnyílni középsuliban sem.
Meg aztán ott van az, hogy mindig mindenbe beleszól, ami nem tetszik neki (de csak nekem mondja, milyen érdekes)...meg beköp szüleinknek stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!