Elvárhatom a 16 éves húgomtól, hogy haza érjen időben, takarítson, bevásároljon? Mennyi pénzt kéne neki adnom? Ebben a helyzetben?
Ketten élünk édesapám lakásába. Minden hónapban kapunk 150 ezer forintot rezsire,számlákra, ételre plusz a fizetésem ami kb ugyan ennyi hol több hol kevesebb.
Folyamatosan megy a vita kettőnk között.
Nem csinál semmit haza ér alszik, facbookozik vagy elmegy pasizni.
De ha nincs főt kaja nincs kimosva a ruhája hívja anyámat és apámat hogy én nem csinálom meg.
Apam annyival letudja hogy beszéljük meg. Anyám szerint pedig igaza van a húgomnak es üvőlt velem irkál ha nem veszem fel a telefont. Lassan ott tartok, hogy letiltom a számát.
Szerintem a tesómnak ugyan olyan kötelesége lenne lemenni a boltba vagy kimosni a ruhákat.
Ill ha meg kérem hogy hétköznap érjen haza 9 re akkor érjen is mert nem rosszat akarok neki nem azért mondom.
A másik a pènz szerinte 50 ezret oda kéne neki adnom ruhára majd a hónap további részében ha kér meg 10-20 ezret mert neki ez jár.
Szerintem elég neki a családi meg a gyerektartás amit anyám add 25 ezret kap összesen plusz fizeti a telefon számláját azzal együtt 40 ezer.
Ebből bőven tud venni azt amire szüksége van.
Havi 7000 az edzése, 2500 a matek tanár óránként ket hetente jàt és 3000 ezer az angol tanárnál 1,5 óra hetente.
Nem kötelező egyiksem. De fizetve van neki.
Én 16 évesen diákmunkáztam mert nem kaptam semmit kaján kivül ő is tudna de csak kifogások.
Kinek mennyit kap a gyereke havonta?
20 éves vagyok és nő nem férfi. Nem vagyunk gazdag szülők gyerekei és aki szerint ez apró probléma szivesen cserélek de egészen a gyerekkoromtól.
Ez a helyzet alakult ki. Ha itt nem lakik akkor sehol. Eltudnek koltozni de akkor kb éhen halna vagy nem is tudom.
Hivatalosan anyám a gyámja.
Bonyolult az egész főleg a kialakulása.
Szülőket ez a helyzet nem érdekli én és a problémam hogy nagy dolog utan nem huzza/keféli le a wc t nem érdekli őket ill anyám szerint ezt nem a húgomnak kell megcsinálnia.
A pasizása meg ciki mert a volt osztályom kb átment rajta és még nagyon de nagyon sokat még most büszke rá de pár év múlva nem lesz az.
Szia!
Hány évesek vagytok? Illetve te hány éves vagy? Írtad, hogy dolgozol. De miért te neveled a hugodat? Miért nincs a szüleiddel?
Sok kérdés megszületett bennem.
Azt hiszem, egyedül kellene éljél, nem a hugoddal, és az, hogy ő pénzt követel tőled, nonszensz. És igen, ki kellene vegye a részét a munkában!
Oké, most hol laktok? Szüleid házában és a szülők meg máshol, vagy a szülők a saját lakásukban, te meg a sajátodban és magadhoz vetted a húgod?
És mi az, hogy ha kirakod a húgod, akkor nincs hova mennie? Hát nem mehet oda, ahol anyádék laknak?
Már bocs, de vagy költöznék és leszrnám, hogy hogyan oldják meg a problémáikat, vagy ha sajátban laknék, akkor a húgom tenném ki, akármilyen csúnyán hangzik, és mehetne vissza anyámékhoz.
Amúgy te vagy a húgod gyámja vagy anyádék?
Él mindkét szülőd, anyád a gyámja a húgodnak - nehogy már te szolgáld ki, meg te próbáld nevelni (helyrehozni, amit szüleid elcsesztek).
Én a helyedben szólnék a gyámügynek, mert ahogy valaki írta, ez bizony rájuk is tartozik.
Eszem megáll, hogy anya-apa kivonja magát a gyereke neveléséből és a nagyobbik testvértől várják ezt el.
Ha megteheted, hogy elköltözöl (saját magad által fizetett albérletbe), akkor hagyd ott ezt a díszes családot. Oldják meg ők a problémáikat!
Állj a sarkadra.
Ha nincs kimosva a ruhája akkor nincs kimosva elmegy úgy, ha meg nem tud mit enni majd ken magának egy szelet vajas kenyeret ha ehhez meg túl úri asszony akkor meg éhezzen.
Nem kell hallgatni a szüleidre...
Ha anyád nem fizet neked ezekért akkor meg szimplán hagyd fortyogni.
A húgodnak meg mondd meg ha nem tetszik a helyzet akkor elmehet anyudhoz lakni, vagy apudhoz, vagy marad ott és kiveszi a részét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!