Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a "helyes" válasz erre a...

Mi a "helyes" válasz erre a kérdésre?

Figyelt kérdés
Nagyon kellemetlenül érzem magam, amikor valaki megkérdezi, hogy hány testvérem van, ugyanis az egyik még évekkel ezelőtt öngyilkos lett. Sosem tudom mit kell ilyenkor mondani. Ha azt mondom 3, de kérdezgetnek még róluk, akkor úgy érzem sajnáltatom magam, ha elmondom, hogy az egyik meghalt. Ha azt mondom 2, akkor meg olyan hülyén érzem magam, hiszen attól, mert az egyikőjük már nem él ugyanúgy a testvérem.
2018. febr. 25. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
99%
Kettő, így megúszod a tapintatlan kérdéseket. Ha valakivel közelebbi viszonyban vagy, esetleg beszélhetsz az elhunyt testvéredről. Esetleg.
2018. febr. 25. 20:41
 2/11 anonim ***** válasza:
98%
Két testvért mondasz, ennyi.
2018. febr. 25. 20:47
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

Munkahelyen vagy egyéb, nem túl érzelmes és beszélgetős helyzetben szerintem is egyszerűbb, ha 2-őt mondasz. Aztán ha valakivel közelebbi viszonyba kerülsz, alkalomadtán megemlítheted, hogy volt egy harmadik is, de ő sajnos már nem él. Az már egy újabb bizalmi kör, hogy azt is elmondod neki, hogy öngyilkos lett.

Saját példa: anyukámékat mindig úgy tartottam számon, hogy hárman vannak testvérek, pedig egészen pontosan négyen születtek meg, csak a második gyerek 9 hónapos korában (betegségben) elhunyt. Tudok róla, az ő sírjához ugyanúgy megyünk, mint a többiekéhez, de alapesetben mégis az ugrik be, hogy anyuék hárman vannak testvérek.

2018. febr. 25. 20:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Akinek semmi köze hozá
2018. febr. 25. 22:14
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

Véletlen elküldtem...

Szóval akinek semmi köze hozzá annak 2-t mondj, aki közelebbi barát, akinek úgy érzed biztonsággal megnyílhatsz, annak meg nyugodtan mond el a valóságot.

2018. febr. 25. 22:17
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
Édesapámnak volt egy bátyja aki pár napos korában meghalt. Ezen kívul van még egy bátyja, plusz egy huga. Soha fel nem merult, hogy azt mondja, hogy 3 testvére van. Nem van egy fél testvérem akivel sosem találkoztam. Páromnak egyszer megemlítettem, hogy van nekem ilyen is, de egébként oha nem számolnám mint testvéremet. Egyik volt osztálytársam pár éve veszítette el a bátyjat aki 20 évesen ongyilkos lett. Amikor kérdezték tole, hogy van-e testvére, akkor mindig azt mondta, hogy nincs. Ha valakivel kialakítasz egy szorosabb viszonyt, annak majd elmondhatod. Ez olyan mint amikor azt kérdezik, hogy hány nagyszulod van? Nyilván mindenkinek 4 kell hogy legyen, de a kérdés az élokre irányul.
2018. febr. 26. 00:45
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó, azért szerintem inkább tekint valaki egy olyan embert a testvérének, akivel együtt nőtt fel, mint egy olyat, akire még csak nem is emlékszik...
2018. febr. 26. 01:01
 8/11 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó! Igen, de három példát is említettem. Egyébként a kérdés az, hogy hány testvéred van? nem pedig hány testvéred volt?

Ha azt kérdezik, hogy hány macskád van, akkor a mostani élő macskáid számára kíváncsiak és nem fogod azt mondani, hogy 10, mert beleszámolod azt is amelyiket 10 éve ütött el az autó.

2018. febr. 26. 03:53
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Természetesen hogy három.

Most akkor én mondjam azt, hogy nincsen anyám? De, volt, meghalt.

Lerendezem két mondatban a sajnálkozást és ennyi.

2018. febr. 26. 10:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. febr. 26. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!