Mi a "helyes" válasz erre a kérdésre?
Munkahelyen vagy egyéb, nem túl érzelmes és beszélgetős helyzetben szerintem is egyszerűbb, ha 2-őt mondasz. Aztán ha valakivel közelebbi viszonyba kerülsz, alkalomadtán megemlítheted, hogy volt egy harmadik is, de ő sajnos már nem él. Az már egy újabb bizalmi kör, hogy azt is elmondod neki, hogy öngyilkos lett.
Saját példa: anyukámékat mindig úgy tartottam számon, hogy hárman vannak testvérek, pedig egészen pontosan négyen születtek meg, csak a második gyerek 9 hónapos korában (betegségben) elhunyt. Tudok róla, az ő sírjához ugyanúgy megyünk, mint a többiekéhez, de alapesetben mégis az ugrik be, hogy anyuék hárman vannak testvérek.
Véletlen elküldtem...
Szóval akinek semmi köze hozzá annak 2-t mondj, aki közelebbi barát, akinek úgy érzed biztonsággal megnyílhatsz, annak meg nyugodtan mond el a valóságot.
Utolsó! Igen, de három példát is említettem. Egyébként a kérdés az, hogy hány testvéred van? nem pedig hány testvéred volt?
Ha azt kérdezik, hogy hány macskád van, akkor a mostani élő macskáid számára kíváncsiak és nem fogod azt mondani, hogy 10, mert beleszámolod azt is amelyiket 10 éve ütött el az autó.
Természetesen hogy három.
Most akkor én mondjam azt, hogy nincsen anyám? De, volt, meghalt.
Lerendezem két mondatban a sajnálkozást és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!