Az szerintetek normális, hogy a párom állandóan a testvére helyett fizet (fiúk mindketten)?
Ha ők ezt egymás között megbeszélték és nincs vele gondjuk, akkor neked miért gond? Nem a te pénzedből hívja meg.
Én is meghívom azt, akinek kevesebb van, mint nekem, és nem zavar az sem, ha ő nem hív vissza. Főleg testvéreknél.
Hát, azért ha együtt élnek, közös kasszán, akkor talán mégiscsak van hozzá köze!
A testvér sosem hív vissza benneteket?
Mert ez lenne a normális, ha leültök négyesben, akkor egyszer az egyik pár, másszor a másik fizet, főleg mivel kereső egyik is, meg a másik is.
Mert ha ez így néz ki, hogy a meghívások rendszeresek, az öcsike sosem fizet, ellenben nyakló nélkül rendel mindent, csak mert a másik fizet....hát, igenis lehúzás szaga van és a közös kasszán lévő párnak is van hozzá köze.
Mást nem tudsz tenni, szóvá teszed, ha nagyon nagy lyukat üt a költségvetéseteken, akkor max kifejezésre juttathatod a nemtetszésedet azzal is, hogy te nem veszel ezeken részt.
Amúgy nem teljesen tiszta az a rész, hogy hogy reagált, mikor szóvá tetted...??
#12: "ha nagyon nagy lyukat üt a költségvetéseteken"
Erről van szó!
Először is tudni kéne, havi szinten mekkora összegről van szó!
Ha mondjuk havi ötezer forint, amit az öccse helyett fizet a báty, és keres nettó 200e Ft-ot, akkor kicsinyesség a kérdező részéről ezt szóvá tenni.
Azt nem írta, hogy közös a kassza, az esetben persze, hogy jogosan akad ki.
Külön kassza esetén - mi pl. házasságig külön voltunk -viszont semmi köze hozzá.
Hát, nem tudjuk, mit jelent az "állandóan", de ha 20 félét kirendel az öcsi, az tuti nem 5000 Ft a végén. Nekünk nem 200 ezres a bevételünk, de nem hagynám szó nélkül, hogy miért kell mindig nekünk fizetni.
De mondjuk én fordított helyzetben is szóvá tenném, magyarul megmondanám a páromnak is, hogy nem gondolod, hogy a következő cechet nekünk kellene rendezni?? Nem várnám el a sógoromtól, hogy havonta X összeget a mi kávézásunkra fordítson, úgy, hogy ez nem kölcsönös.
Mindenkinek megvan a maga élete, kiadásai, miért kellene a másikat tángálni? Ha tanul az egyik, a másik meg jól kereső, azt értem -lehet majd egyszer, máshogy viszonozza. Ha nincs párjuk, 2 egyedülálló ember és ez nekik megfelel, azt is értem. Ha vmlyiknek átmenetileg nincs munkája, bevétele, akkor is érthető. De úgy, hogy egyik is kereső meg a másik is és mindig csak az egyik fizet, ráadásul a barátnője fogyasztását is, na, ez gusztustalan, szerintem.
Gyere, kicsim elviszlek egy sütire, majd a bàtyám kifizeti -vagy, hogy kell ezt elképzelni?? Most egyél, igyál, mert úgysem mi fizetjük??
Azért nem hiszem, hogy ez annyira normális lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!