Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szülői sírhely váltása jogos...

Szülői sírhely váltása jogos és/vagy tisztességes így?

Figyelt kérdés
Adott egy egyes sírhely. 42 éve halt meg egy édesanya. 3 gyereke van. A férje (a 3 gyerek apja) váltotta , aki később meghalt. Másik sírba temették, mert új házasságot kötött. Erre a középső gyerek újra megváltja a sírt testvérei tudta nélkül. Most át akarja alakítani a sìrt saját és neje számára. A másik két testvér nem rendelkezhet a sír felett??? Az addig rendben, hogy aki megváltja, az rendelkezik. De ebben az esetben jogos a középső testvér sírváltása,ezzel a jogszerzése?
2018. jan. 28. 03:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szegeny edesanya! Hagyjatok mar bekeben nyugodni. El tudom kepzelni, hogy meg mi mason veszekszik ez a harom felnott testver! Szomoru.
2018. jan. 28. 04:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is ezt szeretném. ..
2018. jan. 28. 05:43
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Csak akkor korrekt,ha a sírmegváltása előtt egyeztet a testvérekkel!
2018. jan. 28. 07:02
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

Én múltkor meg akartam csináltatni a sírhelyen a követ, bementem a temetőben az irodába, és ott azt mondták nem csináltathatom meg mert nem én vagyok aki a sír felett rendelkezik.

Hiába vagyok én is ugyanúgy rokona az elhunytnak, és hiába vagyok közelebbi hozzátartozó (az elhunyt gyereke), mivel nem én vagyok feljegyezve a papírra ezért nem csinálják meg a felújítást.

Ehhez a rendelkező beleegyezése kell. Mivel nálatok a testvér megváltotta, ezért ezentúl az ő beleegyezésével történhet a sírral bármi is. Hivatalosan nézve joga van azt csinálni, amit csinál, emberileg persze nem szép dolog mert meg kellene beszélni a többiekkel is.

Sajnos nagyon sok családban van ilyet helyzet, hogy balhéznak a sírhely körül. Nagyon elszomorító, nálunk is ez van. Nem ezt érdemli az elhunyt.

2018. jan. 28. 07:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy az emberi háttérben mellém álltatok. Sajnos a jog nem.
2018. jan. 28. 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Nagynéném fizeti a nagyszüleim és az apám sírját, ez semmi, pár éve még át is helyeztette! És semmit se csinálhatok, hiába az apám sírja.
2018. jan. 28. 09:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Sajnos tehetetlen vagyok.Még egy másik sírhelyet se tudok felajánlani, mert nem lehet előre váltani .
2018. jan. 29. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!