Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért lennék köteles meghívni...

Miért lennék köteles meghívni a testvérem barátnőjét is a szalagavatómra?

Figyelt kérdés
November végén van nálunk a szalagavató, és mivel rajtunk kívül van még egy osztály leszünk kb. 50en. Ezért a meghívottak létszámát is csökkenteni kellett 5 főre. Az 5 meghívottam a szüleim, tesóm, az egyik mamám és a gyerekkori barátnőm. Tesóm kérdezte nem hozhatná e a barátnőjét. Mondtam 5embert hívhatunk és meg van az 5 ember. Tovább erősködött, hogy nem lehetne e mégis meghívni, hisz másfél éve együtt vannak, meg jóban vagyok vele megtehetném. Nem tudom már miket beszélt, de kiakasztott, mert szerintem azt akarná, hogy a legjobb barátnőmet ne hívjam meg, mert ő a barátnőjét akarja. Szüleim is mondták neki, nem ők döntenek, hanem én, de nem csak a bátyám, hanem a bnője is szerintem megsértődtek rám-és szerintem ha a barátnő megsértődött rám, akkor követi a mamlasz bátyám is.

2017. szept. 18. 18:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
38%

Egyáltalán senkit nem vagy köteles meghívni anyudékon kívül a szalagavatódra,nem,hogy a tesód csaját.Megmondtam volna,hogy ha ennyit sem tesz a családjáért,inkább el se jöjjön,barátnőzzön nyugodtan.

Mondjuk én konkrétan nem is táncoltam,mert nem akartam a próbákon ott maradni fakt után,aztán baktatni a távolsági buszhoz.Na meg a keringőtől is hupililát hányok,meg a hozzátartozó habos-babos ruháktól.Nem is szeretek kiöltözni,ez meg másról se szól.Úgy,hogy nálam annyival le lett tudva,hogy aki több embert akart meghívni,az én részemet odaadtam másnak,hadd legyen vele boldog.

2017. szept. 21. 00:46
 22/30 anonim ***** válasza:
49%
"Figyi hugi! Hívd meg anyáékat, udvarlódat a két mamát, én meg majd nézem a kivetítőn, így nem fog senki megsértődni." Én így kezeltem a helyzetet.
2017. szept. 21. 07:54
 23/30 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem ne kerülj rossz viszonyba a testvéreddel és barátnőjével.

Minden osztálytársadat, másik osztályban tanulókat kérdezz végig, hátha valakinek 5-nél kevesebb vendége lesz, és azt a meghívót vedd át tőle. Vagy mindig van lehetőség, hogy 1 fővel több bemenjen, sehol nem nézik ilyen sarkalatosan.

2017. szept. 21. 10:57
 24/30 anonim ***** válasza:
30%

Nekem úgy tűnik, hogy eleve nem is akarnád hívni a tesód barátnőjét, teljesen ellenségesen viszonyulsz hozzá.

Ha félig már a családhoz tartozik, érthető hogy szeretne menni. Az lenne a sértőbb, ha nem akarna téged látni.

Kérdésedet is így tetted fel:"Miért lennék köteles". Nem azt írtad, mit csinálj ha nem tudod meghívni sajnos.

2017. szept. 21. 11:03
 25/30 anonim ***** válasza:
22%
#24-es, ott a pont!!! Szegény barátnő, ha marad, akkor két "anyósa" is lesz, pedig az ilyenből egy is sok. Vagy lelép időben, akkor meg a srác zombul be idővel, az n+1-edik elüldözött barátnő után.
2017. szept. 21. 14:01
 26/30 A kérdező kommentje:

Már nem is akarom meghívni. Miért? Mert mindenhol ott van. Amikor mentünk unokabátyám esküvőjére, nem is ismerte, de kellett jönnie, nyaralni is jön/jött velünk (ekkor voltak együtt 2 illetve 4hónapja), ha a tesómmal akarok szórakozni jön velünk, amikor meglátogattuk nagybátyámékat (mert keresztelője volt a kislánynak), akkor is egy 5hónapos kapcsolat után jött velünk (akkor még nem is ismerte nagybátyámat sem, akkor találkoztak először).

Az osztályunk olyan, hogy ha valaki nem használja ki az 5főt akkor a klikken belül adják a plusz helyet (18an vagyunk, kb. 2 embernek nem kellett 1hely), az én barátaim meg kihasználják az 5embert. A másik osztálytól meg nem kapunk, ott is egymás között megy. Tesóm szalagavatójára nem tudok kit elvinni mert évekkel ezelőtt.

Lehet ellenszenves vagyok, de nekem a szalagavatómon a 4fős kiscsaládom és a legjobb barátnőm fontosabb.

Ja, és azt nem írtam, a legjobb, míg a szülinapjára meghívta még tesóm haverját is engem meg nem. Nem egyenrangú a kettő, de ezek után én még egy nagyobb, fontosabb eseményre meghívjam?

És a tánc: kevés fiú, sok lány, és én szívesen táncolok, ha úgy nézzük akkor ezegy buli is.

2017. szept. 21. 16:01
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
A te szalagavatód, ha 5 jegy van 5 jegy van.... De mekkora egy tróger vagy már :D Jobb lesz ha hozzászoksz, hogy mindenhol ott van. Féltékeny kis p.csa vagy. Normális helyeken már ő is beletartozik a család kategóriába ha tetszik, ha nem, így természetes, hogy családi eseményekre veletek megy. Lehet hogy nem ős lesz a tesód felesége vagy utolsó barátnője de amíg együtt vannak családtag.
2017. szept. 21. 20:02
 28/30 anonim ***** válasza:
29%

Nálunk sose volt ilyen. Testvérek /3/barátnő, barátok első perctől el voltak fogadva, be voltak fogadva a családba.Mindegy volt, milyen idős a kapcsolat. Ha már eljött egyszer hozzánk, onnantól szinte családtagként lett kezelve, kívülálló meg se tudta volna mondani, hogy ki az "eredeti" családtag, ki a "jött".Mindenben.Még akkor is, ha vége lett a kapcsolatnak, mert ezt ugye előre nem lehet tudni.

Normális embereknél, normális családban szerintem ez így normális.

Amit te csinálsz, az irigység, rosszindulat. Azt hiszed ez jó így, de hosszútávon majd visszaüt a dolog.

Amúgy valamikor anya leszel, lesz mondjuk lányod.Hogy esne neked, ha a lányodat a barátja családjában ilyen ellenségesen kezelnék?Vagy magadat gondold bele: van egy barátod, akinek a húga így kezel!

Hogy esne neked?

Én inkább azon agyalnék, hogy rendezzem a kapcsolatom a lánnyal és a tesómmal!Hogy jó viszonyban legyek velük.

2017. szept. 22. 09:25
 29/30 anonim ***** válasza:
14%
28# asnak tökéletesen igaza van. Játszhatod itt az agyad, de egy nap (lehet, hogy ez a nap már rég eljött) a barátnője lesz a legfontosabb az életében és csak azután te és a szüleid. Ami teljesen normális, szóval én nem pattognék. Majd ha felnőttek lesztek és szeretnéd tartani a kapcsolatot a tesóddal akkor kénytelen leszel jóba lenni a párjával, különben te húzod a rövidebbet.
2017. szept. 22. 21:08
 30/30 anonim válasza:
66%
Tisztára hasonló helyzetben voltam:5főt hívhattam idén, két tesó+anya, apa és még egyik barárnomet akartam, de anya kötelezővé tette, hogy a bátyám barátnőjét hívjam meg akit utálol, ko nem állhatok. Anyukám részéről ez NAGYON rosszul esett
2019. júl. 5. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!