Mit kezdjek ezzel az érzéssel?
Sziasztok. Röviden. Van egy nővérem aki a féltesóm is. 10év van köztünk. Régebben nagyon sokat bántott, mrgvert csúnyán beszélt velem, megalázott.
azóta mindegyikünk felnőtt és jóba is vagyunk, mint ket barátnő.. de neha az az erzes bennem van hogy hogyan viselkedett velem es rosszul esik..
mit csináljak?
Szerintem ülj le vele és mond el neki, mit érzel. Tudasd vele, hogy nyilván te is felfogtad, hogy ez régen volt és, hogy ő is megváltozott, te most nagyon szereted őt, stb..., de ez még mindig fájó pont neked. Kérdezd meg, hogy mit gondol erről, hátha csak egy kis beszélgetés és el is múlik...
Vagy ha nem, akkor talán beszéld ki pár barátnőddel és utána szerintem sokkal jobb lesz :D
Hidd el, ő is emlékszik ezekre, és neki is pont ugyanolyan rossz érzés, hogy ilyen csúnyán bánt veled és már nem változtathat rajta.
Ha felhozod a témát, azzal csak feltéped a régi sebeket, neki bűntudatot okozol, és az lesz a vége, hogy nem lesztek jóban, mert ő úgy fogja érezni, hogy azóta is hibáztatod, te pedig 10 év múlva sem fogsz tudni túllépni azon, hogy mi volt gyerekkorotokban. Roppant kellemetlen lesz, kb. egy szobában nem tudtok majd megmaradni egymással.
Ezen egyedül te magadban tudsz túljutni. Elfelejteni nyilván nem lehet semmit, ami megtörtént, de megbocsájtani meg lehet. Zárd le és kész, évekkel ezelőtt történt, ő megbánta, te meg túlélted. Felesleges naponta 3x leguggolnod egy sötét sarokba és hergelni magad, hogy de neked márpedig mennyire rossz, hogy 10 éve bántott a nővéred. Lépj tovább és pozitív gondolatokkal foglalkozz ehelyett, azt csináld.
koszi aranyosak vagytok😊
az #5-os es a #6-osnak üzenem nagyon taplok. .
A #6-ost (tegnap 12:35) jelentettem, lehet, hogy el fog tűnni hamarosan. (Csak azért, mert visszautaltál rá, és később másképp lesz a számozás.)
Azért van most is rossz érzésed vele kapcsolatosan, mert még nem bocsátottál meg neki. Már jobban vagytok, de ezek a lelki sérülések nem gyógyultak még be.
Szerintem is fontos, hogy kibeszéljétek, de nem mindegy, hogyan.
Elsősorban a saját érzéseidről beszélj, és ne vádaskodj, minősíts. Jó esetben belátja, hogy mennyi fájdalmat okozott, és őszinte megbánást tanúsít, és bocsánatot kér. Visszacsinálni nem tudja, de jóvátenni egy bocsánatkéréssel, együttérzéssel igen. Szerintem ez el is várható, egy igaz baráttól. Ha meg nem az, az később úgyis kiderülne.
Elhallgatni meg nem kellene, az máshol buggyanna ki.
Az is hozzátartozik, hogy az ő felelőssége az, amit akkor tett veled, de a te felelősséged, hogy mit kezdesz a sérelemmel. Dédelgeted, neveled, vagy túl lépsz rajta. Érdemes tudatosan irányítani a figyelmedet, minél több pozitív élményt keresni. Ha azok nincsenek, akkor kattog az agy a pocsékon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!