Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy beszéljek a bátyám fejével?

Hogy beszéljek a bátyám fejével?

Figyelt kérdés

Bátyám 21, én 18, barátnője 17. Féléve lesznek együtt. Bírom a lányt, de sokszor úgy viselkedik mint egy kislány, és bátyám is bepapucsolt neki. Állandóan együtt vannak, vagy nálunk vagy náluk vannak, és állandóan nyalakodnak, gügyögnek. Apám kitalálta, hogy jöjjön ő is nyaralni (még júniusban). Azt megértem, hogy kijött rajta az allergiája és kiütéses lett, anyáék segítettek neki, de szinte állandóan az ő akaratát, kívánságát kellett lesni. Ha ő pizzát akart enni, akkor azt ettünk, ha fagyizni akart fagyiztunk. Moziba is mentünk a Karib tenger kalózait néztük meg 3an, de majdnem másra mentünk mert ő eddig egyiket sem látta... röviden ennyit a kapcsolatukról.

Most is a lánynál van, elméletileg holnap este jöttek volna hozzánk, kérdeztem tesómtól, hogy délelőtt nem tudtak volna e hazajönni, hogy tesóm el tudjon vinni a szomszéd városba. A busszal 1órát utaznék, a kb. Fél óra helyett, és kocsival egyszerűbben el lehet jutni(tesóm amúgy is jön egy pár szívességgel, ez az egy kb semmi lett volna). De írta, hogy majd pénteken jönnek, mert a barátnőjének lesz vmi órája holnap, és meg akarja várni, hogy együtt jöjjenek, de tesóm mondta, hogy majd ha jönnek haza a szobáját takarítsam ki, vegyek virágot meg csokit a barátnőjének, hogy a féléves "fordulójukkal" meglepje (a lány a 100napos "fordulójukra" is készített egy "könyvet" a közös fotóikkal). Én erre nem mondtam semmit, szimplán letettem a telefont, nagyon kiakadtam rá, hogy ő értünk szinte nem tesz semmit, de ő elvárja, hogy mi ugráljunk neki.

Kiakadtam nagyon rá, dühös vagyok ezért lehet értelmetlen a szöveg.

Hogy mondjam meg neki hogy vegyen vissza egy kicsit?

2017. aug. 16. 13:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Anyámnak meséltem erről, apa nem tud semmit, de mindketten úgy vannak vele, hogy míg az ő kéréseit teljesítik ezt nem látják vissza. Anya mondta ne is ugráljak neki, ha ennyit nem tesz meg nekem, azok után amit tettem akkor hagyjam a 3,14csába. Nem akartam beleírni őket ebbe a történetbe, mert szinte fölösleges, de ha úgy nézzük anyám a pártamat fogja, és neki egyedül csak az nem tetszik, hogy a bátyám egy papucs lett a barátnője miatt
2017. aug. 17. 07:01
 12/16 anonim ***** válasza:

A leírásban nem tértél ki arra, miért papucs a bátyád. De talán ez most mindegy is.

Csak azért említettem a szüleidet, mert egy testvérek közti konfliktusba a legtöbbjük igyekszik állást foglalni, de van, amelyik elfogult az egyik gyereke javára, viszont ez nem döntheti el a kérdést.

2017. aug. 17. 07:10
 13/16 anonim ***** válasza:

De leírta a második sorban. A végén már egészen jó válaszok is érkeztek, csak megerősíteni tudom. Ha kér, mondd meg neki, hogy te se számíthatsz rá, így felejtse el.

Különösen jó meglátás volt annak a válaszolónak a megjegyzése, aki kitért arra, hogy nem csak a kérései miatt vagy hátrányos helyzetben, hanem azért is, mert a srác valószínűleg kivonja magát a házimunkából, és az rád, rátok hárul. Ezt a szülőknek kéne kezelniük. Leülni egy családi beszélgetésre, és kiosztani a feladatokat egyenlő mértékben. Ha nincs meg valami, akkor felelősségre vonni. (Minimum, hogy felejtse el a kocsit, úgy látom, ezzel lehet a legjobban megfogni, ill. hogy nem hozhat vendégeket, netán pénzzel kiválthat munkát - ha dolgozik és benne vagy/tok. Pénzzel eléggé meg lehet fogni, hiszen akkor nem bulizhatja, csajozhatja el.) Bár szomorú, hogy oda jut, hogy a családját leszarja, csak akkor fordul hozzájuk, ha valamire szüksége van. Komolyan emlékeztetni kell, hogy családon belül is nem csak jogok, hanem kötelezettségek is illetik őt, és legyen egy kicsit felelősségteljesebb. Erről szerintem először az anyukáddal beszélj, úgy látom, van nyitottság rá.

Én nem ismerlek téged, nem tudom, hogy mennyi a féltékenység, és mennyi az, hogy csak egyszerűen még nem voltál annyira szerelmes, mint a bátyád.

A leírtak alapján egyébként a csaj kicsit nekem is fura, én úgy vagyok vele, ha meghívnak nyaralni, akkor igyekszem alkalmazkodni, és hálásan fogadni.

2017. aug. 24. 11:19
 14/16 anonim ***** válasza:

"Leírta a második sorban..."

Ne haragudj, de én nem találom a második sorban. De a többiben sem.

2017. aug. 24. 12:46
 15/16 anonim ***** válasza:
"és bátyám is bepapucsolt neki."
2017. aug. 25. 07:19
 16/16 A kérdező kommentje:

nekem a papucs jelenti-folyamatosan az van amit barátnő akar, ha mi mondjunk együnk kínait ő pizzát akar és akkor az lesz, folyamatosan kislányosan viselkedik, nyávog (nehogy azt irja valaki meet szerelmes, mert ez vmi borzasztó ahogy nyávog) hisztizik ha nem tetszik neki valami, állandóan nyalakodnak, szétszedni nem lehet őket, állandóan együtt kell hogy legyenek. tesóm nem mindig veszi észre.

nekem is van barátom, 21éves mégsem csinálunk ilyenek, nem nyávogok, nem érzem azt hogy társasàgban is csókolgatnom kell, és nem is irányítom, ha irányítanám szólna, nem lapulna, ha náluk vagy vele vagyok akkor alkalmazkodok, nem óhajtok teljesen mást,mint amit ők szeretnének. ès ha náluk vagyok még segítek is, vagy felajánlom a segítséget, nem bùjunk el baràtom szobájàban.

2017. aug. 25. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!