Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesóm vett egy cross motort,...

Tesóm vett egy cross motort, a köv. Felállásról mi a vélemény?

Figyelt kérdés

tesóm 19 éves, a szüleim tartják el, dolgozik, a kis 80 ezer ft-ját meg félre tudja tenni havonta.

cnc esztergályos, a főnöke fillérekért dolgoztatja, de ő nem váltana, kellemesen érzi magát....

szóval perpill most 700valahány ezerbe van a motor, amiért már egy évet dolgozott... a szitu annyi, hogy 10 óra múlva rá kell költeni újabb 250 ezret a blokkra +40ezret a láncra.

azt is hozzátenném, hogy úgy ment el megvenni a járművet, -nem szólt- hogy az én pénzes dobozomba is belemarkolt, mert nem volt elég pénze. csak hazaállított vele. jelenleg nincsen több pénze. de ugye a járgány nem ingyen megy, talán kb. 4 ezer ft óránként a költsége. az ő órabére 650 ft. tisztán nem hiszem hogy keres egész napi munkával ennyi pénzt.

mit gondoltok, mit tanácsolnátok neki, és miért?

2017. ápr. 27. 19:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Wow, ez azért nagyon durva órabér, és most diákmunkás vagyok, és 1200ft/óra, szóval kétszer annyi kb.

Egyértelműen azt, hogy hülyeség volt amit csinált, és próbálja meg visszaadni/visszakapni a pénzét.

2017. ápr. 27. 21:06
 12/19 A kérdező kommentje:

én még sosem hallottam 1200 ft-os diákmunkáról :D

mit csinálsz?

2017. ápr. 27. 21:36
 13/19 anonim ***** válasza:

Ööh, hát őszinte leszek, tesómnak is hasonló a mentalitása, kb. hasonlóakat is csinált, és ez ROSSZABBODNI fog az évek során, aminek te is iszod majd a levét. Szóval a szüleid beszélgessenek el vele...még talán ebben a korban használ.

Az én tesóm közel harminc éves és szülőkkel lakik, és semmit nem csinál, ha néha melózik is, azt a pénzt szépen elveri. És ezt természetesnek találja.

"az én pénzes dobozomba is belemarkolt" ez külön misét ér

Szóval én a helyedben -és ezt nem rosszindulatból írom - iszonyú ideges lennék.

2017. ápr. 27. 22:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Kb 19 évesen ez még belefér. Mikor motorozzon , költsön az ember ha nem fiatalkorában. Az ismerettségi körömben kb minden második 19-20 éves pasinak van ez a motor őrület. Aki amilyet tud venni. Apukámnak is volt, férjemnek, testvéreimnek. Mindenki felnőtt. Hiába van meg akinek a motor már nem használják. Majd a tesód is kinövi ezt a beleugrunk mert másnak is van őrületet. Ne te aggódj azon hogy mennyit kell tankolni, alkatrész stb. Legyen ez az ő gondja. Majd megtapasztalja. Ha megvette tartsa fen. Az viszont gáz hogy hozzányúlt a pénzedhez szó nélkül. Ezzel kellene foglalkoznod mert ez gáz. A tanácsom meg az hogy ne avatkozz bele, ne ítélkezz, ne okoskodj. Esetleg próbáld ki a mocit. És cseszd le hogy elvette a pénzed. Másra nincs szükség.
2017. ápr. 28. 14:23
 15/19 anonim ***** válasza:

13

A tesódat a szüleid rontották és rontják el folyamatosan. Azért tudja elverni a pénzt mert ők eltartják, neki semmi gondja semmire. Majd ha nem a szüleid tennék oda az ételt és nem ők állnák a kiadásokat akkor esetleg a tesód elgondolkozna. De ha 30 évig élősködhetett rajtuk akkor nem fog változni semmi.

2017. ápr. 28. 14:27
 16/19 anonim ***** válasza:
Egyszer ülj fel a motorjára, Menj egy kört, és megérted az egészet...
2017. ápr. 29. 10:20
 17/19 A kérdező kommentje:
jajj, szerinted még nem mentem vele?
2017. ápr. 29. 10:59
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi értelme ennek a kérdésnek?
2017. ápr. 29. 15:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem jól tette, majd eladja, amikor felnő. Tehát pl. mikor már nem tartják el. El is kocsmázhatta volna, nem?

Ráadásul ez a gép jó befektetés nyugdíjnak is, miszerint, hosszútávon nem lesz rá gondja.

2017. ápr. 30. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!