Tesóm vett egy cross motort, a köv. Felállásról mi a vélemény?
tesóm 19 éves, a szüleim tartják el, dolgozik, a kis 80 ezer ft-ját meg félre tudja tenni havonta.
cnc esztergályos, a főnöke fillérekért dolgoztatja, de ő nem váltana, kellemesen érzi magát....
szóval perpill most 700valahány ezerbe van a motor, amiért már egy évet dolgozott... a szitu annyi, hogy 10 óra múlva rá kell költeni újabb 250 ezret a blokkra +40ezret a láncra.
azt is hozzátenném, hogy úgy ment el megvenni a járművet, -nem szólt- hogy az én pénzes dobozomba is belemarkolt, mert nem volt elég pénze. csak hazaállított vele. jelenleg nincsen több pénze. de ugye a járgány nem ingyen megy, talán kb. 4 ezer ft óránként a költsége. az ő órabére 650 ft. tisztán nem hiszem hogy keres egész napi munkával ennyi pénzt.
mit gondoltok, mit tanácsolnátok neki, és miért?
Wow, ez azért nagyon durva órabér, és most diákmunkás vagyok, és 1200ft/óra, szóval kétszer annyi kb.
Egyértelműen azt, hogy hülyeség volt amit csinált, és próbálja meg visszaadni/visszakapni a pénzét.
én még sosem hallottam 1200 ft-os diákmunkáról :D
mit csinálsz?
Ööh, hát őszinte leszek, tesómnak is hasonló a mentalitása, kb. hasonlóakat is csinált, és ez ROSSZABBODNI fog az évek során, aminek te is iszod majd a levét. Szóval a szüleid beszélgessenek el vele...még talán ebben a korban használ.
Az én tesóm közel harminc éves és szülőkkel lakik, és semmit nem csinál, ha néha melózik is, azt a pénzt szépen elveri. És ezt természetesnek találja.
"az én pénzes dobozomba is belemarkolt" ez külön misét ér
Szóval én a helyedben -és ezt nem rosszindulatból írom - iszonyú ideges lennék.
13
A tesódat a szüleid rontották és rontják el folyamatosan. Azért tudja elverni a pénzt mert ők eltartják, neki semmi gondja semmire. Majd ha nem a szüleid tennék oda az ételt és nem ők állnák a kiadásokat akkor esetleg a tesód elgondolkozna. De ha 30 évig élősködhetett rajtuk akkor nem fog változni semmi.
Szerintem jól tette, majd eladja, amikor felnő. Tehát pl. mikor már nem tartják el. El is kocsmázhatta volna, nem?
Ráadásul ez a gép jó befektetés nyugdíjnak is, miszerint, hosszútávon nem lesz rá gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!