Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan érzem átverve magamat?

Jogosan érzem átverve magamat?

Figyelt kérdés

Szóval, 21 éves lány/nő vagyok, az ikertestvérem már 3. éve jár egyetemre, én csak tavaly szeptemberben kezdtem, mert gimiban 5 éves tagozatra jártam, valamint érettségi után nem oda vettek fel, ahova menni szerettem volna, pár ponttal lecsúsztam, így kimaradt egy év.

Szeptemberben egy albérletbe költöztem 2 idegen mellé, mert tesóm 3 barátnőjével lakott, így hozzá nem tudtam költözni.

Januárban megüresedett egy hely náluk, az egyik csajszi lelépett, tesóm kérte, hogy költözzek át, lelkes volt nagyon, várta. Én persze mondtam neki, hogy alaposan gondolja át, hogy biztos költözzek-e, mert utána nincs visszaút legalább a nyári vizsgaidőszak végéig. Ő határozottan mondta, hogy igen, jöjjek, annyira jó lesz.

(Költözés oka: így olcsóbb 20 ezer Ft-tal a kettőnk lakhatása, amit magamnak eddig is én fizettem részben, ezután én fizetem kompletten, mert olcsóbb, de anyáéknak így több marad, és tesómra is kevesebb megy el.)

DE én átverve érzem magam, több dolog miatt is:

Eleve úgy volt, hogy az én szobatársam 2 napot tölt itt, ergo szinte saját szobám lesz. Azonban a valóságban ez 4 nap (én 5-öt vagyok itt) a 2 helyett.

A második, ami miatt átverve érzem magam, a közös dolgok. WC-papír, mosogatószer, stb, ezt mind közösen vesszük, úgy volt, hogy hó végén 4 felé oszlik a költség. Erre minden vásárlásnál, ha valaki épp egy 400 Ft-os mosogatószert vesz, akkor a másik 3 embertől elkér 100 Ft-ot fejenként. Én ettől agybajt kapok, hogy hetente/kéthetente 100-200 Ft-okkal sz*rakodunk. Ez egyszerűen embertelen. Arról nem is beszélve, hogy legtöbbször kártyát használok, sokszor nincs is nálam apró, se semmi. De alapvetően nem látom értelmét, hogy párszáz Ft-ot adogassunk oda vissza egymásnak, több értelme van felírni, hogy ki mit vett közös cuccot, és hó végén az összeget szétosztani.

A harmadik pedig az, hogy tesómtól mindig azt hallgattam ősszel és télen, hogy azért nem ér rá találkozni velem, mert jön haza, takarít, mosogat, főz, ehhez képest NAPOKRA otthagyja a mosatlant amit ő csinált. Egyszerűen undorító. Csütörtökön hazamegyek néha (a péntek helyett), hétfőn jövök, és bűzlik a lakás. Általában 2-3 zacskó szemetet kell levinni egyszerre, mert azt is hagyják itt állni a lakásban napokig, lusták levinni. Mindenhol kosz van, a konyhában az asztal folyamatosan dzsuvás, én takarítom azt is, mert egyszerűen nem bírok koszban enni. A fürdőszoba szintén csupa kosz, fürdés után tesóm és az ő szobatársa is otthagyja a padlón a víztócsát. A saját szobájukban már MÁSFÉL HÓNAPJA nem porszívóztak, nem takarítottak, bemész, és a lábadra tapad a kosz, szó szerint.

Valami undorító, hogy nő létükre hogy tudnak ekkora disznóólban élni, szinte rosszul vagyok tőle. Nem vagyok tisztaság- és rendmániás, de azért ez tényleg sok, hogy a mosogató folyamatosan tele van mosatlannal, napokig ázik és bűzlik, stb.

Tudom, most már nem tudok mit tenni ez ellen, de nagyon megbántam, hogy ideköltöztem, most már ki kell bírni a vizsgaidőszakig, utána meg csak 1-1 napra jövök amikor vizsgázok, és inkább 2x annyit dolgozok a nyáron, hogy több spórolt pénzem legyen a következő tanévre, de én itt nem maradhatok. =(

Nem is biztos hogy konkrét választ várok, lehet, hogy inkább csak jól esett kiírni magamból a dolgot.

2017. ápr. 4. 15:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

"Én ettől agybajt kapok, hogy hetente/kéthetente 100-200 Ft-okkal sz*rakodunk."

2 hetente ez aztán marha nagy ügy. :D

2017. ápr. 4. 18:33
 12/19 A kérdező kommentje:

66%-os: "Nem is biztos hogy konkrét választ várok, lehet, hogy inkább csak jól esett kiírni magamból a dolgot."

Érdekes módon az első hozzászóló tudott rendesen válaszolni, csak te (és az 55%-os) állsz le veszekedni!

2017. ápr. 4. 18:54
 13/19 anonim ***** válasza:
11%
Attól, mert ő azt mondta, amit hallani szerettél volna, nem feltétlen az a hasznos válasz. Bocs, hogy beletiportam az érzékeny lelki világodba, akkor tűrt tovább, a te dolgod.
2017. ápr. 4. 18:59
 14/19 A kérdező kommentje:

Az ő válasza azért hasznos, mert

1: empatikus, nem kioktató, mint a tied,

2: ötletet adott, ugyanazt javasolta, amit te is, normálisan.

Az egy dolog, hogy még nem reagált a kommentjeimre, de a te válaszod már kapásból okoskodó volt, és nem segítőkész, az övé pedig igenis segítőkész. Ezért hasznos az ő válasza, a tied pedig nem.

2017. ápr. 4. 19:46
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Jah, gondoltam felnőtt nő vagy, nem kis dedós, akkor olyan stílusban beszéltem volna veled, bocsi tévedtem. Nem azért, de már órák óta itt nyafogsz, Ha azt mondjuk beszélj vele, akkor nyafizol, hogy már próbáltál beszélni, ha mást javaslunk az sem jó. Akkor a kérdésedre a válasz, nem, nem érzed jogosan átverve magad. Nekem is voltak hisztis dedós évfolyamtársaim, de azért ne vigyük már túlzásb a dolgot és ne legyünk már életképtzelenek könyörgöm
2017. ápr. 4. 19:56
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
20 ezer forintért (amennyivel kevesebb így a szüleidnek) nem vagy képes havi 10 percet arra szánni hogy készpénzben kifizesd a részed a közös cuccokból mert az neked embertelen. :D
2017. ápr. 4. 20:15
 17/19 anonim ***** válasza:
4-en laktok ott. Tök mindegy, hogy kettő mit alakított ki, az csak a fele. Le kell ülni, meg kell beszélni. Vagy, tényleg vegyél magadnak külön cuccokat és legyen egy dobozod a fürdőben, amiben tárolod.
2017. ápr. 5. 06:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi a probléma. Ha ennyire különböző emberek vannak együtt, és nem tudnak beszélni, megállapodni, akkor vegyél mindenből magadnak, zárt be a szekrényedbe , és akkor vedd elő, amikor használnád. Mint a kollégiumban. Tányér, pohár, evőeszköz ugyanez. Vegyél egy garnitúrát, és mosogasd el azt, a többit meg egy meg a kosz, takarítani csak a saját szobádat takarítsd, a fürdőt meg magad előtt tedd rendbe, utánad meg suvickoljon, aki tisztában akar fürödni. Undorító és igénytelen így élni, na, és persze nagyon kényelmetlen, de jobb megoldás van? A vizsgaidőszakig kibírod, utána meg menj máshova.
2017. ápr. 5. 10:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Én ezt soha nem fogom megérteni. Mi a fenéért nyűglődtök közös dolgokkal? Miért nem veszi meg mindenki azt amire szüksége van saját magának? Ez csak nálunk teljesen természetes hogy mindenki saját magának veszi meg a cuccait a wc papírtól kezdve a liszten át a tusfürdőig??? És nem, nem azért mert nem szeretjük egymást, én az egyik legjobb barátnőmmel lakom együtt, de lakótársak vagyunk nem pedig szerelmes párocska, akiknek mindenen osztozniuk kell. Mind a ketten szépen bevásárlunk magunknak, nincs közösködés, mert mind a ketten felnőtt nők vagyunk, teljesen más időbeosztással, más életstílussal és egyszerűen nem érünk rá arra, hogy megvárjuk, hogy a másik adjon bele ebbe vagy abba. Teszem azt mosóport kell venni, mert elfogyott...tegyük fel hogy 1000 forint...most komolyan várjam meg a lakótársamat míg ad nekem 500 forintot, hogy tudjak venni??? Ugyanez vonatkozik a wc papírra és minden másra, mi a fenének ilyen kis izék miatt kukacoskodni? Mindenki vegye meg magának, amit kell és kész, mindenki tartsa a saját térfelén a dolgait és jónapot, nincs min összeveszni. Ha négy mosóporos doboz lesz a fürdőben mi van azzal??? Mi is így csináljuk és mondhatom évek óta egyetlen egyszer sem vesztünk össze. Neki is megvan a saját mosópora meg nekem is megvan. Neki is megvan a saját lapka sajtja meg nekem is megvan a sajátom...a hűtőnk is két felé van osztva és nincs átnyúlkálás a másik térfelére. Egyszer szólalkoztunk össze, de az is csak egy félre értés miatt volt.

Lakótársak egyezzenek meg abban, hogy ki mikor takarítja a közös helyiségeket és kééééész.

2017. ápr. 14. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!