Ti mit tennétek?
Lemondtak rólam a testvéreim és teljesen kizártak az életükből.Most viszont érdekből vagy azért,mert megbánták amit tettek (még nem tudom),ki akarnak velem békülni.
Mennyire engedjem őket újra a szívembe?Egyáltalán adjak nekik esélyt?..vagy naív vagyok és megint csak érdekből fognak színészkedni velem,miközben én őszinte testvér vagyok velük?
Egyébként most kicsit érdekükben áll jóban lenni velem,de ott van a másik oldal is,hogy nem érzik így jól magukat,mert lelkiismeret furdalásuk van a dolog miatt és az egészségük se valami fényes,pedig még fiatalok vagyunk.Tudom nem itt kéne ilyen kérdést feltenni,de próbálok minél több nézőpontot átgondolni és hátha itt ír valaki egy hasznosat.Előre is köszönöm a válaszokat.
26F
Íy részletek nélkül nehez erre válaszolnia egy kívülállónak.
Mi miatt fordultak el tőled? Mi az, amiért most mégis keresik a társaságodat? Milyen problémájuk van, mi az, amiben te a hasznukra lehetsz? Ezeket kellene mérlegelni, viszont ha ezek tudatában te nem tudsz válaszolni arra, hogy mit tegyél, egy idegen ezen infók nélkül még annyira sem tud. Írsz pár részletet? Hátha tudok/tudunk így tanácsot adni.
Ha egyszer lemondtak, és kizártak az életükből, akkor én nem foglalkoznék velük. Hoztak annak idején egy döntést, akkor maradjunk is annál. Ez vagyok én :-)
Viszont azt te tudod, hogy ők mennyire hiányoznak neked.
Esetleg egy olyat is lehet csinálni, hogy oké, kibékülünk, de nem úgy, mintha mi sem történt volna, szépent egymás között tartjuk a távolságot. Sose lesz a kapcsolat olyan, mint azelőtt.
Részemről mehetnének Isten hírével.
23/F
Annak idején nagyon magamba fordultam egy csaj miatt.Ők pedig közösen egy jó humort kerekítettek belőle,amitől kikészültem.Pedig nem vagyok egy "csicska" gyerek,ahogy ők mondták régen.
Kitalálták,hogy kiközösítenek és minden összejövetel alkalmával az volt a cél,hogy én minél inkább magam alatt legyek.Ezt élvezték és el is érték a céljuk.Most viszont,hogy az utóbbi időben végre megerősödtem (többek között ez miatt) próbálnak velem jóban lenni...hogy úgy mondjam fordult a kocka,csak én annyiban különbözök tőlük,hogy nem élek vissza a hatalmammal.
Én is úgy vagyok vele,hogy a bizalmat egyszer lehet eljátszani.Megvan az elgondolás a fejemben,de jobb több nézőpontot is megvizsgálni.
Az az elhatrozásom egyébként,hogy kereshetnek,beszélgethetünk,de ne számítsanak tőlem semmi haszonra.Így én is megnyugszom,hogy láthatom a buta fejüket :D...még ha ők nem is ilyen szándékkal akarnak közeledni,de ez majd kiderül persze a reakcióikból,már a szemük állásából meg lehet mondani,hogy mi a szándékuk.Viszont ha tényleg megbánták amit tettek velem,akkor sem engedem őket úgy a szívembe,mert megint összetörnék amint ők lennének nyerő helyzetben.
Várok még véleményeket,tapasztalatokat akiknek van hasonló.Köszönöm az eddigieket.
Szerintem okés, amit írtál. Had közeledjenek, de bizonyos távolság legyen tartva. Egyszer eljátszották a bizalmadat, visszakapni nehéz lesz. Arra azért figyelj, hogy ha tényleg őszinte a közeledésük, ne légy velük elutasító. Ha kiderül, hogy megbánták, amit tettek, idővel bocsáss meg, hisz mégiscsak testvérek vagytok, ha más nincs is, egymásra tudtok számítani. De tisztázd velük, hogy nagyon megingott a bizalmad bennük, időre van szükséged, hogy újra bízni tudj bennük, és ha újra becsapnak, nincs több esély. Legyen a hangsúly a fokozatosságon.
Hány évesek vagytok amúgy? Mert az se mindegy. Lehet fiatalon történt az a bizonyos incidens, de azóta már megkomolyodtak és tényleg megbánták.
(első voltam...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!